Fără a avea pretenția de a fi un top, încercăm doar să mai oferim o portiță către public pentru materialele jurnalistice făcute de colegii noștri din redacții mai mici, care continuă să facă o treabă excelentă în aceste vremuri dificile.
***
VICE România a scris despre cele mai mari probleme ale sistemului de învățământ din România, conform studiului „Educația în pandemie”, aici. Pe VICE mai poți citi și despre cum au trăit Ramadanul musulmanii români, în timpul izolării, aici.
Pe platforma Teleleu puteți citi despre cum o româncă stabilită în Lagos și-a redeschis afacerea, după șase săptămâni de izolare. Aici.
Pressone vorbește despre fenomenul fake-news și unde poate ajunge o știre regizată. Totul, aici. Tot pe Pressone poți citi despre pandemia marginalilor, ce înseamnă izolarea pentru cei mai vulnerabili dintre noi, aici.
Redacția Dela0 continuă seria EuRoPandemic, despre schimbările pe care pandemia le-a adus în viețile oamenilor. aici.
Inclusiv propune o discuție despre cum va arăta traficul odată cu relaxarea stării de urgență, aici.
Pe platforma Mindcraft Stories puteți afla cum a apărut și cum s-a dezvoltat meseria de asistentă medicală în România, aici.
Scena 9 arată ce a însemnat pandemia și lipsa concertelor pentru cinci muzicieni, aici. Tot pe Scena 9 poți citi despre situația imigranților și accesul la asistență medicală în SUA pe timpul pandemiei, aici.
Ce înseamnă succesul? DoR a scris despre perfecțiune, control și schimbări, aici.
Redacția Recorder a obținut statistica oficială a numărului total de morți (indiferent de cauză) înregistrat în luna aprilie în mai multe județe din țară. Datele arată cum a evoluat mortalitatea în România în perioada de vârf a epidemiei de coronavirus. Totul, aici.
Pe platforma Documentaria vezi cum s-au mobilizat unii oameni pentru a fi alături de cei care au avut nevoie, #pentru alții, în timpul pandemiei, aici.
Înăuntru este un proiect care strânge poveștile oamenilor care stau acum în case, pentru a vedea cum se simt: ce s-a schimbat, ce gânduri au, ce îi doare, cum se potrivesc carantinei și cum li se potrivește ea lor. Totul, aici.
Aici puteți citi recomandările de săptămâna trecută.
*Așteptăm propunerile voastre cu alte materiale din presa alternativă care au ajuns la voi, la adresa de e-mail: andrada.lautaru@ringier.ro
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro