Până astăzi, 24 octombrie, în România au fost confirmate în total 205.793 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus , de la începutul pandemiei și până în prezent.

Dintre acestea, doar azi au fost 4.761 de cazuri, în scădere ușoară față de ieri, când au fost înregistrate peste 5.000, un nou record de îmbolnăviri în România. Ce-i drept, astăzi numărul cazurilor este rezultat din mai puține teste efectuate – 33.843, față de ieri când erau 41.238.

Cele mai multe noi infectări au fost confirmate în București (708), județele Cluj (340) și Timiș (296). În ceea ce privește rata incidenței la mia de locuitori în ultimele 14 zile, Bucureștiul și județețe Alba, Harghita și Cluj se află în scenariul roșu, cu valori peste 3. Foarte aproape de atingerea acestui prag se află și județele Sălaj și Timiș.

De la începutul pandemiei, 147.932 de pacienți au fost declarați vindecați, se mai arată în bilanțul transmis azi de Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului.

Din păcate însă, de ieri până azi, 73 de oameni infectați cu coronavirus au murit. Este vorba de 49 bărbați și 24 femei, toți pacienții având comorbidotăți. Numărul total al deceselor a ajuns la 6.318, de la începutul pandemiei până în prezent.

Potrivit datelor, 10.307 de persoane sunt internate în secțiile și spitalele COVID de pe teritoriul țării. Dintre acestea, 787 de pacienți se află în stare gravă în secțiile ATI, un număr fără precedent până acum.

Cum au evoluat numărul de cazuri noi și numărul testelor efectuate în ultimele zile:

Urmărește-ne pe Google News