O pacientă internată în pavilionul B2 la unitatea medicală menționată a povestit, în urmă cu câteva zile, pe pagina sa de Facebook, despre condițiile pe care cei internați sunt nevoiți să le suporte.
Pacientă: ”În camere e atât de frig, încât stăm cu plapuma pe cap”
”Vreau să vorbesc despre spitalul Babeș unde medicii și asistentele sunt niște eroi, șeful secției de Infecțioase, dr. Ștefan Lazăr, ar trebui clonat. Dar munca lor e zădărnicită de spitalul ăsta nenorocit în care statul n-a făcut nimic în 30 de ani, doar o spoială. Bolnavii cu pneumonie fac duș cu apă rece, pentru că apa caldă vine rar și fără program. În camere e atât de frig, încât stăm cu plapuma pe cap. Noi am primit un calorifer electric azi, dar nu toți au fost norocoși. Mesajul meu e pentru cei care cunosc firme care sunt dispuse să doneze niște calorifere electrice, fiindcă e îngrozitor să ai pneumonie și să stai în frig. Asta e situația în pavilionul B2, de restul nu știu”, a scris pacienta pe pagina sa de Facebook.
Femeia a publicat și o fotografie cu baia insalubră în care trebuie să facă duș bolnavii de pneumonie care sunt infectați și cu noul coronavirus, întregul spital fiind alocat pacienților COVID-19.
Dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului ”Victor Babeș”, a declarat că a făcut sesizări către Elcen de mai multe zile, însă căldura și apa caldă au fost furnizate abia vineri, după ce societatea a trebuit să facă mai multe verificări asupra instalației de încălzire.
Legat de postarea pacientei internate în spitalul pe care îl conduce, dr. Imbri a precizat că a primit deja peste 12 calorifere electrice. ”Știți ce bine or să ne prindă calorifele astea la iarnă, când o să cedeze vreo țeavă”, se bucură managerul spitalului.
Managerul: ”Curge apa pe pereți!”
”Băile nu arată bine pentru că, în afară de pavilionul B4, care a fost renovat complet de primărie, nu s-au renovat și celelalte. Motivul este că a început pandemia, iar muncitorii nu au mai vrut să intre în pavilioane atunci când mai aveam posibilitatea să reglăm, să lăsăm câte un etaj liber”, a declarat, pentru Libertatea, managerul Spitalului ”Victor Babeș”.
Spitalul a fost construit în 1954. S-a tot cârpit de atunci, dar coloanele de apă nu au fost schimbate niciodată de atunci. Acum, că e pandemie și spitalul este plin de bolnavi, nu mai putem să reparăm nici măcar un singur salon.
Dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Victor Babeș”
Acesta mai spune că doar 440 de paturi sunt funcționale din cele 490 pe care le are spitalul.
Restul saloanelor sunt închise, pentru că nu pot fi folosite. Curge apa pe pereți!
Dr. Emilian Imbri:
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro