„Folosindu-ne de posibilitatea oferită cu generozitate, ar putea beneficia de acest vaccin între trei și cinci mii de cetățeni ungari”, a precizat Miklos Kasler.
Membrii delegației ungare, formată din specialiști în sănătate, care au făcut o vizită săptămâna trecută în Rusia, au spus că dezvoltarea vaccinului rusesc este „foarte modernă” și „se desfășoară în condiții prevăzute de OMS”.
Potrivit delegației, fabrica în care se produce vaccinul este deosebit de modernă, fiecare etapă de producție a vaccinului este controlată de un sistem digital automat de către companie, urmată de autoritatea rusă.
A fost vizitată și policlinica rusă unde până în prezent au fost vaccinate 22.000 de persoane cu vaccinul Sputnik-V.
Oamenii petrec câteva ore în cadrul clinicii după vaccinare, iar mai apoi pot pleca acasă. Persoanele vaccinate sunt în contact video cu unul din cei 300 de medici ai Telemedicinei. Un medic vorbește permanent cu aceiași pacienți și înregistrează într-un sistem electronic starea lor în fiecare zi, conform unui protocol stabilit. Persoanele vaccinate pot, de asemenea, să ia legătura cu centrul și pot informa medicii dacă au simptome sau reclamații.
Totodată, în Ungaria începe testarea eficacității medicamentului antiparazitar Ivermectina împotriva coronavirusului, a anunțat ministrul Miklos Kasler.
Medicamentul a fost descoperit în anii 70 și este utilizat atât în medicina umană, cât și în cea veterinară.
În prezent, în Asia, Africa și America de Sud sunt în desfășurare 30-40 de cercetări privind eficacitatea acestuia împotriva coronavirusului.