Cei doi au divorțat în 2010, însă bărbatul nu s-a împăcat cu acest gând. În urmă cu trei ani, când a aflat că fosta soție s-a căsătorit, ”şi-a pierdut minţile” și a început să o amenințe, ajungând să fie condamnat pentru acest lucru.
Decisese să divorțeze din cauza violențelor
„După despărţirea în fapt, inculpatul în mod constant a ameninţat-o pe fosta soţie cu acte de violenţă, respectiv că „o omoară ca pe Elodia”, că „o face pastă de mici când o prinde pe drum”, că „o tranşează” , creându-i o stare de temere permanentă.
De altfel, femeia decisese să divorțeze din cauza violențelor fizice și psihice la care fusese supusă în timpul căsniciei.
Ea a depus mai multe plângeri penale la poliție, pentru ameninţare şi hărţuire. După ce inculpatului i s-a comunicat sentinţa de divorţ, acesta a sunat-o spunându-i că „va merge la ea şi o taie”, că „ va arunca focuri şi bombe peste ei”, că „va trage pielea de pe ea”, mai arată judecătorii din Reghin.
Condamnat cu suspendare, bărbatul a recidivat
În noiembrie 2018, bărbatul în vârstă de 70 de ani a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare, pentru hărțuire și amenințare. După pronunțarea sentinței, el a contactat telefonic fosta soție, amenințând-o: „ vin acolo şi tăt te tai”, „ până nu îţi pun eu pielea ţie ştii…pielea pusă acolo unde trebe, ştii, tu?”, „ io să-mi taie trenul carnea, dacă mă mâniu, zbor la tine, acolo vin cu focuri şi cu bombe, auzi tu?!”, „să-ţi trag carnea în cap tu”.
Actualul soț al femeii a spus că, din cauza amenințărilor frecvente, ea a fost nevoită să urmeze tratamente medicale. La dosar au ajuns și convorbirile telefonice, care au fost transcrise. Fostul soț a recunoscut că a sunat-o, însă doar pentru a o ruga să înceapă formalitățile de partaj.
A doua condamnare cu suspendare pentru amenințări
Recent, septuagenarul fost condamnat a doua oară, la un an, o lună și zece zile de închisoare de judecătorii din Reghin, pentru hărțuire și amenințare. Deşi a admis că faptele sunt grave, instanţa din Reghin a apreciat că nu se impune executarea pedepsei, chiar dacă inculpatul a mai beneficiat de o condamnare cu suspendare. Judecătorii au apreciat că un program de supraveghere, impus pe un termen de trei ani, este suficient pentru reabilitarea sa.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro