În acest caz, polițiștii au făcut vineri, 10 mai, percheziții la locuințele celor trei din Negrești, iar în urma descinderilor au fost confiscate mai multe arme albe și sume de bani în valoare de peste 26.000 de lei.

În aceeași zi, polițiștii din Negrești i-au reținut pe Costică Lupu, Narcis Lupu și Elvis Iosif Lupu pentru 24 de ore.

Ulterior, sâmbătă, cei trei bărbați au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Vaslui, care a dispus ca aceștia să fie arestați preventiv pentru 30 de zile, până pe 9 iunie. Decizia nu este definitivă.

Băieții lui Lupu lucrează în administrația locală

Potrivit presei locale, Costică Lupu a ajuns consilier județean din partea PSD în urma unui protocol pe care social-democrații îl au semnat cu Partida Romilor „Pro-Europa”. El candidează pentru un nou mandat la CJ, însă din partea PUSL, partidul condus de Cristian Popescu Piedone.

Până să se reorienteze politic, PSD Vaslui i-a angajat pe cei doi fii ai săi la Aquavas – furnizorul de apă al județului, respectiv la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Vaslui – responsabilă cu înființarea, organizarea și gestionarea în comun a serviciului de salubrizare de pe raza județului Vaslui.

Costică Lupu mai este angajat și la Primăria Negrești.

Urmărește-ne pe Google News