„Propunerile PNL pentru clasa de mijloc au fost acceptate de Comisia Europeană. Cota unică, cea mai bună pentru România, rămâne în vigoare şi în anul 2025, aşa cum a susţinut PNL. Nu va fi impozit progresiv, aşa cum îşi doresc Marcel Ciolacu şi PSD”, a transmis Ciucă pe Facebook.

El a adăugat că o altă propunere liberală, anume creşterea cotei de contributivitate, eşalonat, de la 4,75% la 6%, la Pilonul II de pensii, a fost acceptată de instituția condusă de Ursula von der Leyen.

„Am început creşterea cotei de contribuţie în mandatul meu de premier şi continăm. PNL rămâne garantul Pilonului II, pentru ca românii să aibă mai mulţi bani la pensie”, a susținut Ciucă.

Contre între PSD și PNL privind modalitatea de impozitare

Premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu, dorește impozitarea progresivă de mai mulți ani. El a spus că „doar Rusia mai are cotă unică în Europa” și că „acest sistem de impozitare nu mai există”.

Dar liberalii, prin vocea președintelui Nicolae Ciucă și a ministrului de Finanțe Marcel Boloș, se opun și preferă cota unică de impozitare, susținând că aceasta este „o linie roșie pentru PNL” în relația cu partenerii de guvernare.

Urmărește-ne pe Google News