Elveţia are o tradiţie mai puţin obişnuită, de Crăciun. Aici, copiii scobesc câte o ridiche pe care o ornează apoi cu decoraţiuni de sezon. Obiceiul se numeşte „Parada ridichilor luminate” şi este, şi acum, respectat în multe case.
În Suedia, familiile iau masa de Crăciun la lumina unei singure lumânări.
Copiii din Italia primesc cadouri, în noaptea de 5 spre 6 ianuarie, de la Befana, o vrajitoare cu hainele ponosite şi pline de funingine, care vine pe horn călare pe mătură. Cei obraznici primesc cărbuni de zahăr.
În Ucraina se păstrează tradiţia potrivit căreia pe masa din Ajunul Crăciunului trebuie să fie 12 feluri de mâncare. Din fiecare se poate mânca doar după ce au apărut stelele pe cer.
Cehii şi slovacii cred într-un obicei care le prezice viitorul. Ei taie în două un măr, iar dacă în mijloc apare o stea, se spune că va fi un an bun. Dacă este o cruce, anul următor va fi rău.
Copiii din Mexic au un obicei care se păstrează de zeci de ani. Cei mici se strâng la casa unuia dintre ei, pun într-un sac bani şi bomboane, apoi îl agaţă de tavan şi dau cu un băţ în el. Cei care reuşeşte să îl spargă sau să îl doboare se alege cu tot ce se află în interiorul sacului.
În Anglia, la masa de Crăciun se consumă budincă făcută din nuci, zahăr şi făină. Seara, copiii agaţă de pat, în Ajun, un săculeţ, în care Moş Crăciun le va pune cadouri.
În Irlanda, oamenii pun la cel mai mare geam de la casă, în Ajun, o lumânare care trebuie să stea aprinsă până la apusul soarelui. Se spune că lumina lumânării va fi o călăuză pentru Maica Domnului şi pentru Prunc, în cazul în care caută o casă pentru a se adăposti.