Astfel, feluri de mâncare precum șnițelul croat „Zagreb”, „Pljeskavica” sârbească, „kofte kebab”-ul turcesc, ciorbele moldovenești sau georgiene, gulașul unguresc vor putea fi gustate de vizitatorii care ajung în Craiova. De altfel, numărul acestora este în creștere, având în vedere că s-a deschis Târgul de Crăciun din oraș.

Restaurante locale care participă la program sunt: Artizan 35, Big Ben, Craft, Dolce Vita, Ellipse City Restaurant – Ramada Plaza, Epoca Steakhouse, Iberico, Olive, Steso, Nobel Cuisine și The Manor.

Acesta este desfășurat de Primăria Craiova și Liceul de Industrie Alimentară Craiova în colaborare cu Asociația „Curaj Înainte”.

Vor fi și degustări, prima va avea loc în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie, la Hotelul Ramada Plaza.  

„Prin acest proiect ne dorim să fim o atracție turistică pe tot parcursul unui an calendaristic. Ce poate fi mai frumos pentru un turist decât să găsească în același loc, cele mai apetisante meniuri și vinuri din 11 țări europene? Prin acest proiect, vom scoate la iveală și rețetele delicioase cu bunătăți tradiționale oltenești, dar le vom și reinventa cu ajutorul profesorilor și elevilor pricepuți de la Liceul de Industrie Alimentară”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

Prazul, simbolul regiunii Oltenia, va fi vedeta preparatelor reinterpretate de elevii și profesorii de la Liceul de Industrie Alimentară. 

„Astfel de proiecte dau motive serioase tinerilor de a-și construi viitorul aici. Este un proiect care pune în valoare resursele locale și contribuie la dezvoltarea brandului turistic și economic al Craiovei”, a transmis Laura Vasile, directoarea liceului.

 
 

Urmărește-ne pe Google News