Costuri aproximative ingrediente: crenvurşti: 6 lei, drojdie: 0,20 lei, lapte: 0,50 lei, ou: 0,40 lei, unt: 1 leu, făină: 0,50 lei, sare, susan – 0,30 lei. Total: 8,9 lei.
Ingrediente: 6 crenvurşti, 1/2 pliculeţ de drojdie uscată, 1 ceşcuţă lapte, 1 ou, 1 cubuleţ unt, sare fină de masă, sare grunjoasă, susan, făină cât cuprinde.
Preparare: se fierb crenvurştii. Se pune drojdia în laptele călduţ şi se lasă puţin, să se dizolve. Se adaugă untul topit, cât mai este călduţ, albuşul de ou, sare, făină în ploaie, amestecând până când se obţine un aluat elastic, uşor de întins şi care nu se mai lipeşte de mână. Se lasă aluatul să crească până când i se dublează volumul.
Apoi se întinde aluatul într-o foaie potrivit de groasă, se taie fâşii, se înveleşte fiecare crenvurşt în aluat şi se pune în tava tapetată cu hârtie de copt. Se unge aluatul cu gălbenuş de ou bătut în amestec cu laptele. Se presară sare grunjoasă şi susan şi se ţin la cuptor până când se rumenesc.