DNA deschide dosar penal privind funcționarea stației GPL
Procurorii DNA au deschis un dosar penal in rem privind fapte de abuz în serviciu în care cercetează modul în care a funcționat fără autorizație timp de trei ani stația GPL din Crevedia care a explodat sâmbătă.
Momentan, dosarul este in rem, se cercetează fapte fără a fi puse încă persoane sub acuzare, dar procurorii vor verifica în anchetă posibile fapte de corupție comise de funcționarii care au permis funcționarea ilegală a stației.
„Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis dosar penal in rem pentru abuz în serviciu, în care investighează posibile fapte de corupţie ale unor funcţionari cu atribuţii de control”, au menţionat sursele citate de Agerpres.
Alexandru Rafila: „Sperăm că nu vom mai avea decese sau că vom avea cât mai puține”
Cei mai mulți dintre pacienții internați la Spitalul Floreasca din București se află în stare bună, au moralul ridicat, a declarat Alexandru Rafila la finalul unei vizite efectuate la unitatea medicală.
„Sunt încă probleme serioase, pacienți la terapie intensivă, unul va fi transferat în cursul acestei zile. Suntem optimiști, pompierii, toți cu cei cu care am discutat, erau într-o stare bună de spirit. Știau că și-au făcut datoria la Crevedia”, a spus Rafila.
El a precizat că pacienții care au suferit arsuri mai grave sunt internați la Spitalul Bagdasar-Arseni.
„Merg la Spitalul Bagdasar și sperăm că nu vom mai avea decese sau că vom avea cât mai puține. Sunt pacienți care au o stare de sănătate precară, pentru că le-a fost afectată peste 90% din suprafața corpului. La Floreasca sunt 20 de pacienți” a mai spus Rafila.
Filmul tragediei de la Crevedia, prezentat de procurorul general
Procurorul general al României, Alexandru Florența, a prezentat modul în care s-au desfășurat ziua de sâmbătă, 26 august, la stația GPL din Crevedia unde au avut loc explozii puternice.
Astfel, potrivit cronologiei prezentate de procuror, la stația GPL se aflau la începutul zilei două cisterne goale. Ulterior, la ora 18, o a treia autocisternă este parcată în curte lângă cele două. Șoferul i-a explicat angajatului că avea o problemă la mașină, o roată blocată, motiv pentru care vrea să transfere gazul în alt vehicul.
Cei doi șoferi se întâlnesc și inițiază transferul de gaz montând un furtun de livrare. „În condiții neelucidate, sub cisterna cu gaz a apărut o sursă de foc. Angajatul a remarcat și i-au cerut celor 4 angajați nepalezi de la stație să iasă și să oprească traficul”, a precizat procurorul general
La scurt timp de la aceste evenimente, a avut loc prima explozie de la stația GPL, în timp ce șoferii încercau să stingă focul.
Potrivit procurorului, în interval de circa o oră ajung la fața locului diferite echipaje de intervenție și apoi are loc și o a doua explozie, mult mai puternică decât prima.
În ceea ce privește ancheta, procurorul general a precizat că au fost identificați mai mulți martori și se fac audieri la sediul IGPR. De asemenea, au loc percheziții la primăria Crevedia, la un punct de lucru din București și la locuințele celor doi asociați ai companiei.
Doi pacienți vor fi transferați în Lubeck, Germania
O aeronavă MApN va face, în jurul orei 18, un nou zbor pentru transferul a doi pacienți arși în urma exploziilor de la Crevedia către Lubeck, Germania.
Ei fac parte din lotul de 8 răniți despre care Alexandru Rafila anunța anterior că vor pleca în cursul zilei de duminică în Austria, Germania și Norvegia.
Noi date despre răniții de la Crevedia
58 de persoane au fost rănite, iar două persoane și-au pierdut viața, în urma exploziilor de la stația GPL de la Crevedia, a anunțat duminică ministrul sănătății, Alexandru Rafila, într-o actualizare a bilanțului celor afectați de evenimentele de sâmbătă.
Dintre persoanele rănite, două persoane au fost transferate în cursul nopții la Bruxelles, iar, ulterior, încă două la Milano. Unul dintre răniți transferați în Italia, un pacient de 68 de ani, este în stare critică, a precizat ministrul, care a subliniat că medicii italieni fac eforuti să-l stabileze.
Mai multe informații: Alexandru Rafila, noi date despre cei răniți la Crevedia. Unul dintre cei pacienți transferați la Milano, în stare critică
Premierul anunță controale la toate stațiile GPL
Toate stațiile cu carburanți și de gaz petrolier lichefiat (GPL) din țară vor fi verificate de luni pentru a se stabili dacă funcționează legal și dacă reprezintă un pericol pentru populație, a anunțat duminică premierul Marcel Ciolacu într-o vizită la Crevedia unde cu o zi înainte au avut loc mai multe explozii puternice la o stație GPL care funcționa ilegal.
„Începand de mâine, în toata țara, toate stațiile de carburanți și GPL vor fi controlate. Unde se vor găsi probleme care pun în pericol oamenii, se închid activitățile pe loc”, a precizat premierul.
Ciolacu a dezvăluit că a avut o discuție cu primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, care i-a spus că la el în sector a găsit 11 stații GPL care funcționează ilegal.
Mai multe informații: Marcel Ciolacu: De luni vor fi verificate toate stațiile GPL din țară. Am fost informat că există 11 ilegale în Sectorul 5
Ministrul Economiei trimite Corpul de Control la Crevedia
Ministrul Economiei, Radu Oprea, a anunțat că trimite Corpul de Control la Crevedia pentru a verifica dacă au existat instalații autorizate de distribuție GPL la locul exploziei sau dacă au fost înregistrate sesizări ori informări cu privire la activități neautorizate.
„În baza documentelor prezentate de către conducerea ISCIR, în această dimineaţă, reiese că la acea locaţie nu figurează nicio instalaţie autorizată ISCIR. Pe amplasament a existat o instalaţie autorizată, de tip SKID GPL, având termen scadent pentru verificarea periodică în 2014. Ultima înregistrare, din 2021, arată că acea instalaţie a fost amplasată la Botoşani. Aceste aspecte vor fi verificate de către Corpul de Control. Din datele prezentate de către ISCIR până la acest moment, orice instalaţie de tip SKID care ar fi putut existenta în momentul exploziei pe amplasamentul de la Crevedia a funcţionat ilegal”, a precizat Oprea, citat de News.ro.
Firma care deţinea staţia GPL, amendată de trei ori în 2020
Staţia pentru distribuţia GPL din Crevedia a primit trei amenzi în 2020, în valoare totală de 50.000 de lei, iar Adunarea Generală a Acţionarilor a emis la momentul respectiv o hotărâre privind închiderea punctului de lucru respectiv, a declarat duminică general maior Benone Duduc, din cadrul IGSU.
„Obiectivul a fost autorizat de către instituţia noastră, de către ISU Dâmboviţa, în octombrie 2011, ca instalaţie de tip skid pentru distribuţia de GPL la autovehicule, cu o capacitate de 4.000 de litri”, a declarat Benone Duduc.
În 30 iulie 2020, în urma unor sesizări, s-a făcut un control inopinat și s-a constatat nu că se respectă măsurile de siguranță care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu în 2011. S-a dat atunci o amendă de 10.000 de lei.
Pe 28 septembrie s-a făcut un nou control inopinat şi s-a constatat că obiectivul încă funcționa.
„Se constată, ca faptă contravenţională, funcţionarea fără autorizaţie de securitate la incendiu şi se aplică sancţiunea contravenţională de 30.000 de lei. De asemenea, se constată pe amplasament un rezervor neomologat în care se transvaza GPL şi se mai aplică o sancţiune de 10.000 de lei”, a spus oficialul.
Citeşte mai multe detalii: Stația GPL din Crevedia primise mai multe amenzi de la ISU, nu avea autorizație și anunțase în 2020 că închide punctul de lucru. Șapte instituții fuseseră informate
8 case au ars, iar alte 11 au fost afectate în zona exploziei
Au ars 8 case, iar alte 11 au fost afectate în urma exploziilor de la o staţie GPL din Crevedia, a anunțat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.
„Din datele pe care le avem la acest moment, au ars 8 case, iar alte 11 sunt afectate. De asemenea, tuturor familiilor evacuate le vom pune la dispoziţie locuri de cazare în zonă”, a afirmat, pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.
Alte două aeronave vor transporta pacienţi în străinătate
Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că încă două aeronave vor transporta pacienţi în străinătate, în cursul zilei de duminică.
„Referitor la transferuri, la ora 16.00 va pleca următorul avion. Dacă totul va merge bine, o să avem pacienţii trimişi unul la Viena, doi la Graz, doi la Berlin. Este în curs de pregătire un al patrulea avion care să plece astăzi şi (…) o să stabilim destinaţia şi care sunt pacienţii. Colegii ne-au promis că vom primi rapoartele medicale a încă patru sau cinci pacienţi. Continuăm să transferăm pacienţii care se consideră de către medici că trebuie să plece”, a declarat Arafat.
Al doilea deces confirmat după explozia de la Crevedia
Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat duminică că o femeie a murit după ce a suferit arsuri peste 95% din suprafața corpului. Este vorba de soția bărbatului care ieri a murit după ce a făcut infarct.
Alți 7 pacienți vor fi transferați în străinătate
„Sunt pregătite alte 7 transferuri”, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, în fața sediului MAI. Primii patru pacienți răniți la Crevedia au fost transferați astăzi la Bruxelles și Milano.
„Trei sunt în stare foarte gravă la Spitalul Floreasca și alte două persoane la Spitalul «Bagdasar-Arseni» de la prima explozie”, a spus Ciolacu.
Marcel Ciolacu a mers astăzi, de la ora 11.00, la celula de criză de la MAI, constituită în urma exploziilor de la staţia GPL din Crevedia.
Cătălin Predoiu: Aseară s-a evitat un dezastru uriaș
Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, a declarat că intervenția de la Crevedia a fost făcută conform tuturor procedurilor.
„Faptul că s-a intervenit atât de rapid, s-a creat un perimetru și s-au îndepărtat pericolele, a făcut posibil să fie evitate pierderi de vieți omenești într-un număr mult mai mare. Procedurile s-au aplicat conform legii”, a spus Predoiu, într-o declarație la sediul Ministerului Afacerilor Interne.
„Evaluarea mea personală este că aseară s-a evitat un dezastru uriaș și asta grație pompierilor salvatori, jandarmilor, polițiștilor. Oamenii aceștia își riscă viața în fiecare zi și merită aprecierea noastră”, a adăugat Predoiu, întrebat dacă este mulțumit de coordonarea făcută de șeful DSU.
„Firma clar nu avea autorizație să funcționeze”, spune Raed Arafat
Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia funcționa ilegal, fiindu-i retrase avizele sau autorizația.
„Noi știm că firma cel puțin nu mai funcționa, clar că nu mai avea avize sau autorizație. Ancheta e realizată de Parchetul General. Vom vedea ce va ieși de acolo. Din punctul nostru de vedere, firma nu avea documente să funcționeze, nu avea activitate mai exact”, a declarat Raed Arafat.
57 de oameni au fost răniți în urma exploziilor de la Crevedia. Dintre răniți, 43 sunt cadre ale MAI: 39 pompieri, 2 polițiști si 2 jandarmi. Doi dintre pompieri se află în stare critică, fiind transferați duminică noapte către Bruxelles.
Raed Arafat: Patru pacienți au fost transferați către Bruxelles și Milano
Doi pompieri care au suferit arsuri au fost transferați în stare critică cu o aeronavă militară către Bruxelles, iar alți doi civili cu arsuri au fost duși către spitale de mari arși din Milano, a anunțat duminică șeful DSU, Raed Arafat.
Potrivit șefului DSU, duminică ar urma să se mai facă cel puțin un transfer, către Austria sau Germania.
”Astăzi, va fi cel puțin încă un transfer făcut și primim de la Ministerul Sănătății, de la spitale unde sunt internați pacienții, rapoarte medicale și pe baza lor, noi deja avem locuri în spitale care ni s-au asigurat de către diferite țări, fie a discuțiilor bilaterale fie a Mecanismului de Protecție Civilă europeană. E posibil să fie și mâine, depinde ce decid medicii care tratează pacienții”, a spus Arafat.
Potrivit șefului DSU, din informațiile pe care le deține, unul sau doi răniți au arsuri care depășesc 80% din suprafața corpului.
Parchetul General a deschis dosar penal pentru distrugere din culpă
Parchetul General a preluat dosarul exploziei Crevedia și efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, potrivit unui comunicat transmis duminică.
„Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCJ a preluat dosarul având ca obiect explozia care a avut loc în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, în cursul zilei de 26 august 2023. În cauză se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru”, a transmis Parchetul General.
Procurorii precizează că au început cercetarea la fața locului, aceasta fiind coordonată de către procurorul de caz din cadrul PÎCCJ.
„Au fost cooptați ofițeri de poliție judiciară din cadrul IGPR, specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică din cadrul IGPR, experți de la Institutul Național de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiției, specialiști de la INSEMEX Petroșani, inspectori de inspecția muncii, ofițeri din cadrul IPJ Dâmbovița”, precizează Parchetul General.
IGSU: un mort și 57 de răniți după exploziile din Crevedia
Bilanţul victimelor explozilor produse sâmbătă la o staţie GPL din Crevedia a ajuns la 58 de persoane, din care 39 de pompieri, 2 poliţişti si 2 jandarmi, potrivit datele transmise duminică de IGSU.
Primele opt victime au fost după prima explozie, dintre care o persoană decedată în urma unui infarct, fără arsuri, şi şapte persoane rănite (3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, 4 cu arsuri transportate la Spitalul „Bagdasar-Arseni”).
Alte 50 de victime au fost înregistrate după a doua explozie, 3 persoane rănite fiind transportate la UPU Târgovişte, 47 persoane la unităţi sanitare din municipiul Bucureşti, cu arsuri şi traumatisme.
Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI. Este vorba de 39 pompieri, 2 poliţişti şi 2 jandarmi.
În jurul orei 2.00, mai erau internate în diverse secţii ale unităţilor sanitare 54 de persoane, 10 dintre acestea fiind intubate.
Apel pentru donarea de sânge
Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti face apel pe Facebook pentru donare de sânge, după exploziile care au avut loc la staţia GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, care s-a soldat cu peste 40 de răniţi, scrie News.ro.
”Apel pentru donarea de sânge de la coordonatoarea Centrului de Transfuzii Bucureşti în contextul exploziilor de la Crevedia şi a numărului mare de răniţi. CMMB susţine donarea de sânge!”, a scris Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti pe pagina de socializare.
13 internați la Bagdasar
Treisprezece persoane rănite în urma exploziilor de la o staţie GPL din Crevedia sunt internate la Spitalul Bagdasar, cinci dintre acestea fiind civili, care sunt intubaţi. Ceilalţi sunt şapte pompieri şi un jandarm care au răni mai puţin grave.
Potrivit reprezentanţilor Guvernului, la Spitalul Bagdasar sunt internate 13 persoane rănite în urma exploziilor de la o staţie GPL din Crevedia.
Dintre acestea, 5 civili sunt intubaţi la ATI, iar restul sunt 7 pompieri şi 1 jandarm, în stare stabilă şi cu răni mai mici.
Medicii încă evaluează starea răniţilor şi vor face eventualele recomandări de transfer în străinătate.
Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, au mers la Spitalul Bagdasar pentru a afla starea răniţilor.
Ciolacu, despre fiului primarului PSD care deține stația GPL
Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, care ocupă şi funcţia de preşedinte al PSD, a declarat că staţia GPL la care au avut loc exploziile aparţine fiului unui primar PSD şi că el, ca preşedinte al partidului, nu ştie cu ce se ocupă fiii primarilor sau copiii membrilor social-democraţi, scrie News.ro.
Firma care deține stația GPL îi aparține fiului primarului PSD din Caracal
Firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia, soldată cu zeci de răniţi, se numeşte Flagas SRL şi îi aparţine fiului primarului PSD din Caracal, scrie News.ro.
Acţionarii firmei Flagas SRL sunt Ionuţ Daniel Doldurea (51%) si Cosmin Ionuţ Stinga (49%), potrivit Termene.ro.
Ciolacu a ajuns la Spitalul Floreasca
Premierul Marcel Ciolacu a ajuns sâmbătă seara la Spitalul Floreasca. Șeful Guvernului nu a făcut nicio declarație și a intrat în spital. Ciolacu este însoțit de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 5foto: Vlad Chirea
Patru pacienți vor fi transferați în Italia și Belgia
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, la finalul ședinței de la sediul Ministerului de Interne, că patru pacienți vor fi transferați în această seară în Belgia și Italia.
„Mai mult ca sigur in aceasta noapte patru pacienți vor fi transferați in Italia și Belgia. Încercăm să salvăm cât mai multe vieți”, a declarat Marcel Ciolacu.
Anterior, guvernul a anunțat că la Spitalul Militar din Bruxelles vor ajunge doi pompieri care în prezent sunt intubați.
România a activat mecanismul de protecție civilă și a cerut sprijin la nivelul Uniunii Europene.
Doi pompieri intubați vor fi transferați la Bruxelles
Două pacienți, care au fost grav răniți în urma exploziilor de la Crevedia, vor fi transferați în această seară la Spitalul Militar din Bruxelles.
Cei doi sunt pompieri care au fost răniți în urma exploziei din jurul orei 21. Amândoi sunt intubați.
Situația răniților internați în București
Guvernul a emis o actualizare privind situația persoanelor rănite în exploziile de la Crevedia care au fost aduși în spitalele din București. Aceștia sunt internați în patru unități din Capitală:
- Bagdasar-Arseni – 11 pacienți, dintre care 3 intubați,
- Universitar – 4 pacienți,
- Spitalul de Arși – patru pacienți, dintre care unul intubat,
- Floreasca – 27 de pacienți, dintre care patru intubați.
Se fac demersuri pentru activarea Mecanismului de protecție civilă al UE, de care vor beneficia în primul rând cei intubați.
Mai multe informații: Cei 46 de răniți în exploziile de la Crevedia, internați în spitalele din București. Care este starea lor
Incendiul se extinde
Incendiul se extinde, iar pompierii aflați la fața locului se așteaptă la o nouă explozie. De aceea, în acest moment, niciun pompier nu se mai află în apropiere de zona de intervenție, ci la o distanță sigură de 700 de metri, distanță la care au fost evacuați și oamenii.
Celulă de criză la Ministerul de Interne
Premierul Marcel Ciolacu merge la Ministerul de Interne unde va conduce o celulă de criză privind intervenția autorităților.
Potrivit Ministerului Sănătății, 12 spitale din Capitală sunt pregătite să preia pacienți. Până în prezent, victimele au fost duse la Floreasca, Universitar și Bagdasar-Arseni.
Bilanț oficial: Cel puțin 26 de pompieri au fost răniți
Autoritățile au anunțat oficial că 26 de pompieri au suferit arsuri după cea de-a doua explozie de la Crevedia, unul dintre ei fiind intubat. Autoritățile au subliniat că situația este în dinamică, iar bilanțul final poate crește.
Într-o declarație de la fața locului, Raed Arafat, coordonatorul DSU, a precizat că există încă risc uriaș de noi explozii, motiv pentru care se intervine inclusiv cu roboți.
La stația GPL de la Crevedia se aflau trei cisterne, dintre care doua a explodat. Din cauza riscului unei noi explozii la cea de-a treia cisternă, autoritățile au impus un perimetru de securitate de 700 de metri.
Potrivit lui Raed Arafat, singura persoană care a decedat a suferit un infarct. Persoane respectivă nu suferise arsuri în urma exploziei.
Cel puțin 17 persoane, rănite după a doua explozie
Cel puțin 17 persoane au fost rănite, în cea de-a doua deflagrație, potrivit surselor Libertatea aflate la fața locului. Un bilanț oficial după a doua explozie nu a fost încă transmis oficial de autorități, situația fiind încă neclară.
Potrivit surselor Libertatea, în stație se aflau 6 rezervoare de GPL, nu e clar cât de pline erau. Sunt și informații, neconfirmate oficial, că în stație erau 10.000 de litri gaz petrolier lichefiat.
Un spital mobil este amenajat la fața locului
Autoritățile instalează un spital mobil la Crevedia pentru a putea oferi la fața locului asistență medicală celor răniți în urma exploziilor.
Intervenția pentru lichidarea incendiului este foarte dificilă din cauza riscului ridicat de noi explozii.
Medicii din București, chemați de urgență la muncă
A fost activat Planul Alb pentru spitalele din București, medicii fiind chemați de la domiciliu pentru a sprijini liniile de gardă, a anunțat Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca, într-o intervenție la Digi24.
În acord cu Planul Alb, cadrele medicale vor veni de acasă și vor pregăti locuri suplimentare pentru a putea primi persoane rănite la Crevedia.
Ministerul Sănătății: Șapte răniți, dintre care patru intubați, și un deces
Un bilanț provizoriu prezent la această oră de către Ministerul Sănătății pune numărul victimelor la opt, dintre care un mort și șapte răniți. Bilanțul a fost emis înainte de ultima explozie în care mai mulți pompieri au fost răniți.
„Din informațiile pe care le avem până în prezent, s-au înregistrat 7 răniți (4 dintre aceștia sunt intubați) și un deces. Cifrele sunt provizorii și le vom actualiza pe măsură ce apar noi informații”, precizează Ministerul Sănătății.
Persoanele rănite au fost aduse la trei spitale din București: Floreasca, Universitar și Bagdasar-Arseni.
O nouă explozie la Crevedia
O nouă explozie a avut loc la această oră la Crevedia, potrivit unor imagini filmate de Digi24. Explozia puternică a avut loc în timp ce salvatorii interveneau pentru a stinge incendiu. Potrivit G4Media, cinci pompieri au fost răniți.
Alexandru Rafila: „Există și decese”
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, la Antena 3, că „există și decese”. Oficialul a precizat că sunt șase răniți, dar cifrele nu sunt finale, iar bilanțul poate crește. Ulterior, într-o intervenție la Digi24, ministrul a spus că sunt opt persoane rănite.
Primar: Sunt mai multe victime
Pe lângă cele cinci victime confirmate de Poliție și SMURD, primarul localității spune că mai persoane rănite.
„Este din ce în ce mai rău. Din informații de la Poliție ar mai fi încă 10 victime. Informația e primită de la un polițist””, a declarat edilul în direct la Digi24.
În acest moment, pompierii încă încearcă să stingă flăcările, intervenția fiind încă în desfășurare, iar un bilanț final nu este încă anunțat.
Cinci persoane cu arsuri de peste 80%
Cinci persoane care au suferit arsuri pe peste 80% din suprafața corpului vor fi aduse în București la Spitalele Floreasca și Bagdasar-Arseni, a declarat Bogdan Oprița, șeful UPU SMURD București.
„Problema principală este să stabilizăm aceste persoane și să le aducem în cele mai bune condiții la București”, a afirmat Bogdan Oprița.
Explozia la o stație de GPL
Primarul din Crevedia, Petre Florentin, a precizat că explozia a avut loc la o stație de GPL care avea suspendată activitatea de vânzare de carburant, că este nevoie de mai multe mașini. de pompieri, într-o intervenție la Digi24.
El a spus că au fost evacuați mai mulți oameni, fără să ofere un număr, iar persoanele rănite au suferit arsuri pe toată suprafața corpului. De asemenea, edilul a precizat că este nevoie de mai multe mașini de pompieri care să intervină, iar de flăcări a fost cuprinsă și o casă. Din informațiile sale, nu sunt persoane blocate în casă.
„Nu se poate face mare lucru pentru că arde, e foarte gravă situația, avem câteva victime intubate. Pompierii stau la distanță, nu se pot apropia. Au luat foc case, a luat foc pe câmp. Avem nevoie de mai multe mașini de pompieri”, a declarat primarul.
Circulație rutieră a fost blocată
Poliția confirmă, într-un comunicat, că o explozie s-a produs la o stație GPL din localitate, iar în urma ei 5 persoane au fost rănite.
„Circulația rutieră este blocată total pe DN 1A, fiind deviată prin localitatea Cocani. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor comiterii evenimentului”, transmite Poliția Română.
De asemenea, ISU Dâmbovița transmite că a alocat 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție la înălțime, 3 ambulanțe SMURD, 7 ambulanțe SAJ.
De asemenea, în sprijinul ISU Dâmbovița au fost alocate și 10 autospeciale de stingere, 10 ambulanțe SMURD, o autospecială de intervenție la înălțime și o autospecială CBRN din cadrul ISU B-IF. La locul intervenției se deplasează și elicopterul SMURD.
***
Știre inițială: La fața locului au fost trimise patru echipaje pentru a oferi asistență medicală, misiunea fiind în dinamică, iar bilanțul victimelor și gravitatea rănilor suferite urmează să fie confirmate de medicii care ajung la fața locului.
Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini cu fumul gros care poate fi văzut din distanță, fiind făcute apeluri pentru evitarea zonei.
Potrivit martorilor, explozia s-a produs la o stație GPL (gaz petrol lichefiat) din localitate.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Avocado52 • 29.08.2023, 12:57
Daca nu avem societati demne de a isi insusi pe deplin contributiile, nu sunt in stare sa isi respecte functia, ce sa le faci. Normal ca se moare si se distruge. Bine ca prin distrugeri se primesc alti bani pentru reparatii, insa vor zice ca "banii nu ajung" si vor fi alocati in buzunarele celor care trag cu dintii de fondurile astea. Iar renovarea nu mai are loc pentru ca "sunt pagube prea insemnabile". :)))