În sala de judecată, în care, la cererea DIICOT, presa nu are acces, au fost prezente azi familiile victimelor, dar şi cei doi inculpaţi, aduşi în boxa arestaţilor din Penitenciarul Craiova. Dincă şi Risipiţeanu purtau măşti, dar şi viziere de protecţie.

Şi-a sunat de patru ori avocatul din penitenciar

”Nu am cum să mă apăr”, s-a plâns Dincă judecătoarei, imediat după începerea şedinţei de judecată. El a depus şi un memoriu scris, prin care cere să i se respecte dreptul la apărare.

Avocatul din oficiu nu a venit să vorbească cu mine în penitenciar, nu mi-a răspuns la telefon şi nici nu s-a uitat pe dosar.

Gheorghe Dincă, în sala de judecată:

Avocatul lui Dincă a recunoscut în faţa instanţei că a primit patru apeluri pe telefon, cărora nu le-a dat însă importanţă pentru că, spune el, ”nu răspund niciodată la numere ascunse”.

Dincă rămâne cu acelaşi apărător din oficiu

Avocatul a mai precizat că nu a putut studia dosarul, pentru că acesta nu se afla în arhiva Tribunalului Olt, fiind trimis la Curtea de Apel Craiova, unde se judeca și cererea de strămutare depusă de familia Melencu.

Judecătoarea l-a amendat pe avocat cu 1.000 de lei, dar a decis că el va asigura în continuare apărarea lui Dincă, în ciuda solicitării acestuia, care ceruse să i se dea un alt avocat din oficiu. ”Nu faceţi dumneavoastră regulile în sala de judecată şi dacă vreţi alt avocat, angajaţi-vă unul”, i-a zis judecătoarea lui Dincă.

Şedinţa de azi a durat mai puţin de o oră, iar la finalul ei, instanţa a stabilit un nou termen, pentru data de 16 decembrie 2020.

DIICOT a cerut ca Dincă să fie judecat cu uşile închise

La primul termen, din 21 octombrie 2020, procurorul DIICOT a cerut declararea procesului nepublic şi a invocat moralitatea, protejarea vieții intime a victimei şi interesele minorilor, amintind că Dincă e judecat pentru trafic de persoane, trafic de minori şi viol.

Singurii
care s-au opus acestei cereri au fost Dincă, prin apărătorul lui,
şi avocata familia Melencu. Dar Tribunalul Olt a aprobat cererea
DIICOT, iar procesul va fi cu uşile închise.

Şi la primul termen, Dincă a cerut amânare pentru a-şi pregăti apărarea. El a anunţat atunci că nu va merge pe procedura simplificată, pentru că nu recunoaşte niciuna din faptele pentru care a fost acuzat. “Nu am omorât fetele şi nu am ars pe nimeni în butoi”, a susţinut Dincă.

Dosarul a stat 9 luni în camera preliminară

La 15 ianuarie anul acesta, DIICOT l-a trimis în judecată pe Gheorghe Dincă pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte. În acelaşi dosar, Ştefan Risipiţeanu e acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu.

Până la 30 septembrie 2020, dosarul a stat în camera preliminară, unde s-a verificat dacă probele au fost legal administrate de procurori, iar procesul poate începe.

Familiile victimelor ceruseră ca dosarul să se întoarcă la Parchet, pentru refacerea urmăririi penale, dar Curtea de Apel Craiova le-a respins definitiv solicitările şi a decis că Dincă poate fi judecat în baza probelor adunate de DIICOT.

La termenul trecut, avocata familiei Melencu a cerut strămutarea procesului la o altă instanţă, dar şi această cerere a fost respinsă ieri de Curtea de Apel Craiova.

 
 

Urmărește-ne pe Google News