de Cristian Burcioiu
La Târgșor, criminala împarte celula cu alte șase deținute. Toate sunt încarcerate la regim de maximă siguranță, fără drept de a părăsi celula pentru că fie au de ispășit pedepse mari pentru omor, fie au rapoarte de pedepsire. Singurele momente când pușcăriașele au voie să iasă din camera dotată cu mai multe grilaje decât una obișnuită sunt cele când sunt scoase, sub supraveherea gardienilor, la plimbarea zilnică.

Criminala de la metrou e păzită zi și noapte de trei pușcăriașe! Deținutele-„gardian” fac planton în celulă și primesc reduceri de pedepse
Magdalena Șerban nu avea discernământul atât de scăzut încât să scape de o condamnare pe viață

Echipa de „intervenție” este formată din trei pușcăriașe care dorm cu rândul

Pentru că este considerată un deținut periculos, agresiv, care oricând poate genera un scandal, care poate ataca pe cineva sau care își poate face singură rău, Magdalena Șerban este păzită zi și noapte de colegele de celulă. Trei dintre cele șase deținute formează „grupa de intervenție”.

„Deținutele, alese dintre cele cu vechime, fac planton, prin rotație, servicii de câte opt ore fiecare. Exact ca în armată, în baza unor planificări. Așa, pe toată durata unei zile, adică pe timpul a 24 de ore, colega lor este păzită. Este o procedură care se aplică la toți pușcăriașii cu grad ridicat de risc, dar și la cei care nu se pot ajuta singuri: infirmi, orbi… Magdalena Șerban face parte din categoria celor potențiali agresivi și trebuie supravegheată non-stop, cu atât mai mult cu cât este în tratament pentru tulburările neuropsihiatrice de care suferă”, ne-au dezvăluit surse din interiorul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

Deținutelor li se scad chiar și 11 zile pe lună din condamnare

Deținute-gardian nu numai că își păzesc spatele între ele, dar plantoanele pe care le fac le ajută să scape mai repede de pedeapsă. În funcție de câte ture au pe lună, fiecare dintre ele poate primi un beneficiu de până la 11 zile pe lună care se scad din condamnare!

„Este vorba de muncă la interior, cum sunt cele executate la biblioteci, la curățenie sau la zugrăvit. Este pază în cameră și se recompensează conform regulamentelor”, au adăugat sursele citate.

Aproximativ 30 la sută din pușcăriașii încarcerați în penitenciarele din România ar suferi de diverse tulburări psihice.

A vrut să ucidă două tinere. Una a scăpat miraculos

La jumătatea lunii decembrie a anului 2017, Magdalena Șerban încerca să o împingă sub roțile metroului, în stația Costin Georgian, pe Alexandra Anne Mary Costache. Tânăra, fostă handbalistă, a scăpat miraculos datorită abilităților sale sportive. Nu la fel s-a putut apăra și Alina Ciucu, o tânără care a sfârșit sub garnitura de metrou, în stația Dristor, unde a fost atacată de Magdalena Șerban.

Criminala a fost condamnată la închisoare pe viață, la plata a 30.000 euro daune morale şi 1.200 lei daune materiale către Alexandra Costache, tânăra care a reuşit să se salveze, dar şi la plata a încă 30.000 euro daune morale către iubitul tinerei ucise.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV / Raportul care i-a adus condamnarea la închisoare pe viață: Magdalena Șerban a avut discernământ și a premeditat atacurile de la metrou

EXCLUSIV / Raportul care i-a adus condamnarea la închisoare pe viață: Magdalena Șerban a avut discernământ și a premeditat atacurile de la metrou

De ce a fost condamnată pe viață criminala de la metrou. Motivarea judecătorilor: „Reintegrarea socială și reeducarea sunt practic nule”


   

Google News Urmărește-ne pe Google News