Venită în București după ce a lucrat o vreme în Spania, femeia de 36 de ani, din Craiova, și-a căutat o locuință, într-o perioadă în care avea bani cât să plătească o chirie. A închiriat o cameră foarte mică, undeva în zona cartierului bucureștean Ion Mihalache. Pentru o cămăruță cu un pat, Magdalena Ștefan a plătit chirie 200 de lei.

Oamenii care locuiau în aceeași curte nu prea o vedeau, pentru că venea doar seara, era retrasă și nu vorbea cu nimeni. După două săptămâni, Magdalena Șerban a plecat doar cu hainele de pe ea și cu o geantă mică.

De la sfârșitul lunii septembrie, Magdalena Șerban a devenit, pentru aproape o lună, locatara Complexului de Servicii Sociale pentru adulți ”Sfântul Ioan”, din Sectorul 3 al Capitalei, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București.

Magdalena Șerban a plecat după două săptămâni din cămăruța închiriată. Avea doar hainele de pe ea

”Confortul” de care criminala originară din Craiova a beneficiat  pe durata celor două săptămâni în care a plătit pentru cazare se limita la o cămăruță de vreo doi metri pătrați și un pat.

”Uite, acolo a stat, unde e ușa aia din lemn cu geam. Venea acasă doar seara, la culcare. Nu prea o vedeai. Era extrem de retrasă, nu vorbea cu nimeni. A adus-o cineva, nu știu cine… După vreo două săptămâni, a plecat, dar nu a spus nici de ce pleacă, nici unde se duce. A luat cu ea doar o gentuță mică, nici bagaj nu avea”, ne-a povestit un bărbat pe care l-am găsit la spart de lemne în curtea casei unde a locuit cu chirie Magdalena Șerban.

Bărbatul a mai spus că Magdalena Șerban a plătit 200 de lei pentru perioada în care a stat cu chirie în camera din fundul curții.

După ce a plecat din casa unde a locuit două săptămâni, Magdalena Șerban a stat aproape o lună în Complexul social ”Sfântul Ioan”, unde ajungea la cină și pleca dimineața, după micul dejun. În perioada în care a stat în centrul social, Magdalena Șerban a fost expertizată psihologic. Era apatică, nu comunica cu nimeni, dar nici nu ridica vreo suspiciune că ar avea o suferință psihică sau o tulburare de comportament care să atenționeze că ar putea comite o crimă, a spus, într-un interviu pentru Libertatea, Cosmina Simiean Nicolescu, directorul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București.

Magdalena Șerban a ajuns în centrul social după ce a depus o cerere datată în 21 septembrie, care i-a fost admisă în 22 septembrie. Deși în cerere a scris că are domiciliul în București, la adresa unde închiriase o cameră, în buletin era trecut domiciliul în municipiul Craiova, județul Dolj, iar femeia le-a spus evaluatorilor Direcției de Asistență Socială că ziua stă în Gara de Nord, zona Basarab și nu are niciun venit.

Ea a rămas în adăpostul social până în 18 octombrie, iar aproape două luni mai târziu, în 12 decembrie, a împins-o pe Alina Ciucă pe linia de tren înainte de a intra metroului în stația Dristor 1.. În perioada în care a stat în centrul social, Magdalena Șerban nu a fost implicată în nicio altercație. Era o persoană retrasă și nu avea relații cu nimeni. Cei de la asistență socială care au evaluat-o psihologic pe Magdalena Șerban au constatat doar că era apatică.

”Cât a locuit în centru, nu a existat niciun indiciu care să trădeze ceea ce urma să se întâmple. Era mai degrabă apatică, nu vorbea despre ea, nu comunica cu cei din jur”, spune Cosmina Simiean Nicolescu.

Alina Ciucu a fost ucisă în stația de metrou Dristor 1, după ce a fost împinsă pe șinele de tren. Tânăra de 25 de ani nu a avut nicio șansă în fața atacatoarei, care a lovit-o cu picioarele în cap, după ce a împins-o pe șine. La o zi de la oribila crimă, au apărut imagini șocante de pe camerele de supraveghere, care au surprins momentul în care tânăra a fost împinsă în fața metroului.

Magdalena Șerban a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Ea este cercetată pentru omor calificat și tentativă de omor.

Foto / video: Cristian Burcioiu


Urmărește-ne pe Google News