Organizația a intervievat aproximativ 1.000 de companii din toate sectoarele și a constatat că 90% se așteaptă la mai multe atacuri cibernetice în următoarele 12 luni, în vreme ce restul de 10% se așteaptă la același nivel.

Aproximativ 70% dintre companiile care au fost vizate au atribuit atacurile crimei organizate, iar 81% dintre societăți au raportat furturi de date, inclusiv date ale clienților, date de acces și parole, precum și proprietate intelectuală, cum ar fi brevetele.

Arătate cu degetul

Aproximativ 45% dintre companii au declarat că pot atribui cel puțin un atac Chinei, în creștere față de 42% în anul precedent. Atacurile atribuite Rusiei au ocupat locul al doilea, cu 39%.

„Situația amenințărilor pentru economia germană se înrăutățește”, a declarat președintele Bitkom, Ralf Wintergerst, adăugând că întreprinderile trebuie să își intensifice măsurile de protecție.

Doar o treime din companii au un plan de urgență

Creșterea numărului de atacuri a determinat companiile să aloce 17% din bugetul IT pentru securitatea digitală, față de 14% anul trecut, însă numai 37% au declarat că au un plan de urgență pentru a reacționa la incidentele de securitate din lanțul lor de aprovizionare, conform sondajului.

China a fost de mai multe ori acuzată în trecut pentru hacking, la fel și Rusia. Scopurile sunt însă divergente: în timp ce hackerii chinezi caută brevete industriale și planuri pentru noi tehnologii, cei ruși sunt orientați mai mult pentru spionaj și sabotaj.

Urmărește-ne pe Google News