Din punctul de vedere al liderului liberal, suspendarea președintelui a fost un lucru „corect, întemeiat pe prevedere constituţională”, iar procedura s-a desfăşurat „ireproşabil din punct de vedere constituţional şi legal”. În ceea ce privește amânarea verdinctului, Antonescu susține că judecătorii de la Curtea Constituțională sunt cei care au jucat rolul principal.
„Vă reamintesc că domnul Băsescu însuşi a participat şi a recunoscut în chip firesc toate aceste etape, toate aceste proceduri, nu a existat niciun fel de contestaţie în această privinţă. (…) Vă voi aminti nu doar semnificaţia majoră a votului dat de peste 8 milioane de cetăţeni români, dintre care 7,5 milioane aproape pentru demitere, dar vă voi reaminti faptul că toată prelungirea, toată întârzierea unui verdict în legătură cu acest referendum nu a fost generată nici de Guvernul Ponta, nici de majoritatea USL din acea perioadă, nici de mine ca preşedinte interimar, ci de decizii ale Curţii. Amânarea unui verdict, cererea unor date suplimentare, toate astea au venit de la Curte”, a afirmat Antonescu.
De asemenea, el a precizat că „unii riscă să uite detaliul acelei erate”, care ar fi fost în opinia liderului PNL „cheia” soluţionării problemei, pentru că „a schimbat legea, a schimbat articolul, în aşa fel încât referendumul să nu poată fi validat”.
Tocmai de aceea, Crin Antonescu nu consideră referendumul din 2012 că l-ar face vulnerabil ăn perspectiva viitoarelor alegeri prezidențiale.
„Nu consider că am vreun fel de vulnerabilitate sau motiv de defensivă în faţa oricui din acest punct de vedere, pentru că, repet: nu s-a încălcat Constituţia în România, (…) regimul statului de drept nu a fost încălcat de USL sau de către Guvern sau de către mine vara trecută”, a încheiat președintele Senatului.