Crin Antonescu a declarat recent că, dacă Traian Băsescu nu va fi demis din funcţia de preşedinte, va ieşi din politică. Cu această ocazie va putea să-şi lase din nou plete şi să se reîntoarcă la catedră şi să-i înveţe pe elevi istorie, aşa cum a făcut şi în urmă cu peste 20 de ani.
Crin Antonescu (53 de ani) şi-a pus cariera politică în joc la referendumul din 29 iulie. Dacă va fi nevoit să se retragă din viaţa publică, Antonescu are posibilitatea de a se în-toarce la vechea lui meserie, cea de profesor de istorie. El ar mai avea timp în luna august să-şi depună dosarul la unul din inspectoratele judeţene pentru a primi un post de suplinitor în învăţământ, cel mai probabil undeva la ţară. Salariul e mic, undeva la 200 de euro, însă satisfacţia poate fi mare atunci când copiii pe care îi va îndruma vor avea rezultate deosebite. N-ar fi o experienţă nouă pentru actualul preşedinte interimar, care a debutat în cariera didactică în urmă cu 26 de ani. Milica Vrânceanu, fostă directoare la şcoala din Ştioborăni, comuna Soleşti, judeţul Vaslui, îşi aduce aminte de fostul ei coleg şi subaltern. “A fost diriginte al clasei a VI-a, titularul catedrei de istorie-geografie, iar pentru a-şi completa norma a predat şi limba franceză, a fost şi profesor de sport. Acum, şcoala este desfiinţată, dar sigur mai sunt locuri la alte instituţii din zonă”, a declarat doamna Milica.
Recomandări
Nepotism electoral în POT, partidul care-l susține pe Călin Georgescu. Oameni noi, metehne vechi: politica văzută ca afacere de familie