„În contextul de acum, (…) nu putem pretinde ca un săptămânal de cultură să supraviețuiască nestingherit. Da, Dilema (veche) se confruntă cu o iminentă dispariție. Condițiile de existență pe care ni le propune Adevărul Holding sunt, în fapt, un mod de a sugera retragerea…”, a scris cu amărăciune filozoful.
Redactorul-șef Sever Voinescu ne-a confirmat că există discuții cu managementul Adevărul Holding, dar situația e dificilă. „Noi am suspendat toate contractele de drepturi de autor, chiar de la începutul pandemiei, iar articolele sunt pro bono, dar pentru online. Nu știm ce va fi, dar decizia va fi de la 15 mai încolo, pentru că nu știm nici cum va reacționa piața. Printul e într-un moment extrem”, ne-a declarat șeful editorial al gazetei.
Singura soluție e la acționarul majoritar al unui trust afla în insolvență.
Prins de pandemie în Emiratele Arabe, de unde nu poate reveni acasă, Cristian Burci a spus că primul lucru pe care-l face după scurtul interviu e să-l sune pe Andrei Pleșu.
Reporter: Închideți Dilema Veche, așa cum sugerează domnul Pleșu?
Cristian Burci: Trebuie să recunoaștem că toți ne aflăm într-o situație foarte ciudată, tâmpită aș spune. Probleme cu distribuția presei nu sunt de acum. Sper ca statul să ne ajute și să facem un sistem eficient prin Poșta Română. În plus, o astfel de publicație ar trebui să ajungă în scoli, biblioteci ș.a.m.d.
– Până la urmă renunțați sau nu la publicație de pe 15 mai?
– Nu m-aș grăbi să vorbesc de 15 mai, ci aș fi prudent. Mă refer la măsurile de relaxare. Trebuie să privim în jur, de evoluția din Rusia, India ș.a.m.d. Dar să răspund la întrebare: nu. Voi face tot posibilul ca Dilema Veche să reziste pe piață. Nu știu să vă spun acum ce soluții voi găsi, dar nu o voi închide.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro