Este pentru a doua oară când cele două judecătoare care formează completul nu ajung la aceeaşi concluzie cu privire la starea de arest a lui Cristian Cioacă, o situaţie similară înregistrându-se pe 18 decembrie 2013. Completul de divergenţă a respins atunci, cu majoritate de voturi, cererea de înlocuire a arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea.
Completul de divergenţă este format dintr-un număr de trei judecători, în vederea soluţionării litigiului, dacă cu prilejul deliberării nu s-a format o opinie unanimă în cadrul completului de judecată format din doi judecători. Prin formarea acestui complet se poate pronunţa o hotărâre cu majoritate de voturi.
A cerut să fie pus în libertate
Cristian Cioacă a cerut luni să fie pus în libertate, motivând că nu există nicio probă că ar fi comis faptele pentru care a fost condamnat de instanţa de fond.
Cristian Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş, pe 2 iulie 2013, la 21 de ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenţie.
Sentinţa instanţei de fond a fost atacată ulterior cu apel de toate părţile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar, precum şi de procurori.
Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro