„Așa-zisa ședință a Colegiului Național de săptămâna trecută, preluarea abuzivă a canalelor oficiale de comunicare ale PMP, alimentarea liderilor PMP cu informații și zvonuri false, precum și declarațiile și interviurile pe care domnul Tomac le oferă nu sunt decât etape ale unei strategii de a băga Partidul Mișcarea Populară în moarte clinică, pentru ca mai apoi să îl poată oferi pe de-a-ntregul sau pe bucăți altor formațiuni politice în schimbul unor beneficii personale iluzorii”, a scris Cristian Diaconescu pe Facebook.

Liderul PMP consideră că „interesele unui grup nu se pot constitui în interesele întregului partid, iar munca de 7 ani a unor oameni de a construi o mișcare politică populară nu poate fi ștearsă cu buretele și vândută la kilogram”.

Cristian Diaconescu a vorbit apoi despre destrămarea PMP.

Mă simt nevoit să nu mai particip la nicio întâlnire care are, până la urmă, drept efect destrămarea Partidului Mișcarea Populară. Refuz să particip la orice încercare de sabotare a existenței și viitorului PMP și îmi doresc ca proiectele PMP să nu fie deturnate de interesele meschine ale unor colegi.

Cristian Diaconescu, președinte PMP:

„Partidul este blocat ca efect al mișcărilor întreprinse de domnul Eugen Tomac”, a mai scris Diaconescu.

Tomac ceruse congres imediat pentru a alege noi lideri în PMP

Europarlamentarul Eugen Tomac a susținut luni, 17 ianuarie, pe Facebook, că Partidul Mișcarea Populară nu se pregăteşte să fuzioneze cu PNL, dar a admis că PMP traversează o perioadă dificilă.

„Astăzi, PMP traversează o perioadă dificilă. La un an de la alegerile parlamentare, când am luat aproape 5%, partidul pare că și-a pierdut spiritul de echipă, iar majoritatea liderilor au decis că se impune organizarea imediată a unui nou congres spre a ne redresa activitatea și a ne continua lupta politică”, a scris Tomac pe Facebook.

PMP, scindat în mai multe tabere

O parte a conducerii PMP a decis să convoace congresul pentru alegerea unor noi lideri naţionali pentru data de 19 februarie 2022.

Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, nu a recunoscut însă decizia cu privire la organizarea congresului. „Comunicarea pe pagina oficială a partidului este în acest moment compromisă, ceea ce se postează acolo nu reprezintă poziţia oficială a Conducerii Centrale”, a transmis Cristian Diaconescu pe 13 ianuarie.

În acest moment, în partid sunt tabere care fie doresc fuzionarea cu PNL, fie o colaborare cu PNL, potrivit unor surse politice.

Contactat de Libertatea pe 18 decembrie 2021, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu, a declarat însă că nu se pune problema ca PMP să fie desființat cât timp va fi el președinte și că exclude o fuziune cu PNL.

Urmărește-ne pe Google News