Cristian Diaconescu- date personale  

  • Data nașterii:  2 iulie 1959 ( Zodia Rac)
  • Locul nașterii:  orașul București, România
  • Soție:  Mariana Diaconescu
  • Copii:  Cora Alexandra

Cristian Diaconescu și Mariana Diaconescu au împreună o fată, Cora Alexandra. Aceasta a absolvit Facultatea de Drept şi SNSPA. De asemenea, le-a dăruit părinţilor şi nepoţi, Cristian Diaconescu devenind bunic din anul 2020.

cora-alexandra-cristian-diaconescu-și-nepotul-săuIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2

Date de contact- Cristian Diaconescu

Facebook: Cristian Diaconescu

Site: cristiandiaconescu.ro

Adresă de e-mail: office@cristiandiaconescu.ro

Telefon: 0744788000

Educație – ce studii are Cristian Diaconescu  

În anul 1983, Cristian Diaconescu a absolvit cursurile Universităţii Bucureşti, Facultatea de Drept. După Revoluția din 1989, a depus eforturi pentru a-și dezvolta studiile.

În anul 1992, a absolvit cursuri de formare la Centrul pentru Prevenirea Conflictelor-Viena. În perioada 2004-2007, la Academia de Studii Economice, din Bucureşti, și-a pregătit și susținut teza de doctorat, pe tema „Contractul de Forfetare”, Cristian Diaconescu devenind doctor în Ştiinţe Juridice.

Democrația își dă și ea corigența, după eșecul educației și al legii
Recomandări
Democrația își dă și ea corigența, după eșecul educației și al legii
Cristian Diaconescu, candidat independent la Președinția României I Portret
Cristian Diaconescu și Hillary Clinton. FOTO-Profimedia Images

Cariera profesională – ce CV are Cristian Diaconescu

  • 1984 – 1990: Judecător la Judecătoriile SAI şi Sectorul 4 Bucureşti 
  • 1990- 1997: Ministerul Afacerilor Externe, diplomat în Misiunea Permanentă a României la Organizaţia pentru Cooperare şi Securitate de la Viena 
  • 1997 – 2000: Ministerul Afacerilor Externe, director al Direcţiei OSCE şi Cooperare cu Structurile Sub-Regionale; director general al Direcţiei Juridice şi Consulare; şef de delegaţie la reuniunile privind Dimensiunea Umană a OSCE, Comisia privind Drepturile Omului de la Geneva şi Comisia Dunării. 
  • 1998 – Negociator, Şeful delegaţiei României în negocierile bilaterale referitoare la: Tratatul privind Regimul Frontierei de Stat romano-ucraniene; Tratatul Politic de Bază între România şi Federaţia Rusă; Legea privind certificatul de maghiar; tratatele şi acordurile bilaterale privind regimul frontierelor, readmisia, precum şi în domeniul sistemului de măsuri de creştere a încrederii şi securităţii în Europa. 
Atentatul cu bombă petrecut în 1920, în Senatul României. A fost pus la cale de un tânăr extremist în vârstă de 24 de ani, absolvent a două clase
Recomandări
Atentatul cu bombă petrecut în 1920, în Senatul României. A fost pus la cale de un tânăr extremist în vârstă de 24 de ani, absolvent a două clase
  • 2001 – Secretar de Stat pentru Afaceri Bilaterale în MAE. 
  • 2004 – Ministrul Justiţiei 
  • 2009 – Ministrul Afacerilor Externe 
  • 2004 – 2012: Senatul României: vice-preşedinte Comisia pentru Drepturile Omului; preşedinte al Comisiei de Apărare; vice-preşedinte al Senatului. 
  • 2012: Ministrul Afacerilor Externe 
  • 2012 – 2014: Administraţia Prezidenţială: consilier prezidenţial, Şeful Cancelariei Prezidenţiale 
  • 2013 – prezent: Membru al „Grupului Eminent al CTBTO” din cadrul ONU și profesor de Drept Internațional

Cariera politică a lui Cristian Diaconescu

A intrat în Partidul Comunist Român în anul 1982. În anul 2001, a fost numit ca Secretar de Stat pentru Afaceri Bilaterale în cadrul Ministerul Afacerilor Externe. Acesta a fost membru PSD, începând cu anul 2002.  

Cristian Diaconescu a primit titlul de Ministru al Justiției în guvernul condus de Adrian Năstase, la începutul anului 2004. La alegerile locale din aprilie 2008, el a fost candidatul PSD-ului la funcția de primar general al Bucureștiului. Acesta s-a clasat pe locul al treilea în primul tur de scrutin, având 12,33% din voturi. 

În decembrie 2008, în urma alegerilor parlamentare, Diaconescu a obținut un mandat de senator de București din partea PSD. A îndeplinit, timp de un an, funcția de ministru de Externe în primul guvern condus de Emil Boc. A demisionat din guvern, în toamna anului 2009, împreună cu toți miniștri PSD. 

Horațiu Potra, șeful mercenarilor care-l apără pe Călin Georgescu, dus la audieri în cătușe. Polițiștii au găsit mai multe pistoale și arme albe. Gruparea de mercenari se îndrepta spre București | SURSE
Recomandări
Horațiu Potra, șeful mercenarilor care-l apără pe Călin Georgescu, dus la audieri în cătușe. Polițiștii au găsit mai multe pistoale și arme albe. Gruparea de mercenari se îndrepta spre București | SURSE

Alături de alți parlamentari social-democrați, în anul 2010 a înființat partidul UNPR.  

În ianuarie 2012, Cristian Diaconescu a fost numit ministru de externe în guvernul Emil Boc. Ulterior, după demisia guvernului Boc, a fost desemnat să continue activitatea și în guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu. 

A demisionat din funcția de senator, la 29 mai 2012, în urma numirii sale în calitatea de șef al Cancelariei Prezidențiale în mandatul președintelui Traian Băsescu. 

Pe data de 30 august 2012, după reinstalarea președintelui Traian Băsescu ca șef al statului, Cristian Diaconescu a revenit în funcția de șef al Cancelariei Prezidențiale. 

Diaconescu a fost unul dintre inițiatorii Fundației Mișcarea Populară, fundație susținută și de Traian Băsescu.  În urma desemnării drept candidat al PMP la alegerile prezidențiale din toamna anului 2014, Diaconescu a demisionat din partid în urma unor neînțelegeri interne. 

Cristian Diaconescu, candidat independent la Președinția României I Portret
Cristian Diaconescu și Hillary Clinton. FOTO-Profimedia Images

Programul politic al lui Cristian Diaconescu  

Cristian Diaconescu este un candidat independent la Președinția României.

„Președintele nu e Premier și nu trebuie să facă treaba Guvernului, ci are propriile sale atribuții”, scrie Cristian Diaconescu în programul său electoral.

E foarte important să creștem economic în regiune, și nu numai, asta fiind una din marile mele priorități: voi susține antreprenorii și exportatorii români și voi da o componentă mai puternică pragmatismului în relațiile bilaterale. Vreau să deschid uși pentru succesul românesc în străinătate, în timp ce îi respectăm pe cei care au reușit deja.

În calitate de Președinte al Consiliului Suprem de Apărare al Țării voi coordona acțiunea noastră în fața noilor provocări geopolitice, dar și a riscurilor noi, simetrice și asimetrice, precum cybersecuritatea, cu care ne confruntăm în perioada actuala, sprijinind demersurile Guvernului de a aloca 2,5% din PIB ca buget al Apărării.

Trebuie să le oferim siguranță atât românilor, cât și cetățenilor care ne sunt frați, cei din Republica Moldova, stat pe care îl vom sprijini în traiectoria sa europeană”, se arată în programul politic.

Cristian Diaconescu, candidat independent la Președinția României I Portret
Cristian Diaconescu la Biserică. FOTO-Facebook Cristian Diaconescu

Ce trebuie să știi despre Cristian Diaconescu  

În cea mai recentă declarație de avere, care a fost depusă în octombrie 2024, Cristian Diaconescu arată faptul că a câștigat suma de 8. 475 lei din cursurile pe care le-a susținut în cadrul Fundației Calea Victoriei. 

De asemenea, încasează o pensie specială de serviciu, de 110.400 lei pe an, de la Ministerul Afacerilor Externe. 

Cristian Diaconescu are și tablouri moștenite, în valoare de 6.000 de euro, dar și două autoturisme, Ford Fiesta din 2017 și un Hyundai Tucson din 2022. 

Acesta deține două locuințe în București: una de 110 mp, cealaltă de 494 mp. A primit o locuință moștenire, de 190 mp, în comuna Stâlpeni, județul Argeș. De asemenea, deține un teren agricol în județul Argeș și două terenuri intravilane în București și Argeș.

Cristian Diaconescu are mai multe împrumuturi bancare, astfel: două credite în valoare totală de 207.618 lei, care au data scadentă în 2027, două credite în valoare totală de 24.000 de lei, care au data scandentă în 2024, dar și un credit de 13.000 de euro, care are data scadentă în 2026. 

Declarații celebre ale lui Cristian Diaconescu  

În cadrul unui interviu pe canalul oficial Starea Nației, Cristian Diaconescu a făcut o afirmație: „Apăr țara de război, hoție și prostie!”

Poze cu Cristian Diaconescu  

cristian-diaconescu (1)Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Alegerile prezidențiale din România se desfășoară pe 24 noiembrie și 8 decembrie 2024. 

   

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (9)

Octavia1923   •   11.11.2024, 13:15

Este cel mai bun diplomat,un om bine pregatit ! Merita votat !

Prodromos   •   11.11.2024, 11:51

A fost discipolul lui Nicolae Steinhardt. Iar steinhar(d)t inseamna piatra tare. Si este. Un barbat de stat, o piatra tare a diplomatiei si politicii romanesti. ""Altfel e la fel, alt fel!"

Codrean   •   10.11.2024, 15:37

Că studii, pregătire, experiență în justiție și democrație e de departe cel mai bine pregătit !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Președintele Klaus Iohannis: ”Am avut o discuție aprofundată cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen”
Știrileprotv.ro
Președintele Klaus Iohannis: ”Am avut o discuție aprofundată cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen”
Elena Lasconi critică decizia CCR de anulare a primului tur al alegerilor prezidențiale: ”Aș fi câștigat! Se prăbușește economia, se distruge democrația, duceți țara în anarhie, ar fi trebui să...”
Viva.ro
Elena Lasconi critică decizia CCR de anulare a primului tur al alegerilor prezidențiale: ”Aș fi câștigat! Se prăbușește economia, se distruge democrația, duceți țara în anarhie, ar fi trebui să...”
Celebrul actor și prezentator de la PRO TV s-a despărțit, după 18 de ani, de femeia cu care are 3 copii. Iar asta nu e tot
Libertateapentrufemei.ro
Celebrul actor și prezentator de la PRO TV s-a despărțit, după 18 de ani, de femeia cu care are 3 copii. Iar asta nu e tot
Cinci zodii care sunt binecuvântate în 2025. Oportunități fabuloase, noroc uriaș și bani din cer pentru Balanțe și Capricorni
FANATIK.RO
Cinci zodii care sunt binecuvântate în 2025. Oportunități fabuloase, noroc uriaș și bani din cer pentru Balanțe și Capricorni
La 64 de ani, celebrul actor iubește din nou! Cine este actrița de 30 de ani, din Republica Moldova, cu care a fost surprins sărutându-se pe stradă
Elle.ro
La 64 de ani, celebrul actor iubește din nou! Cine este actrița de 30 de ani, din Republica Moldova, cu care a fost surprins sărutându-se pe stradă
Liderii partidelor de extremă-dreaptă reacționează dur după ce CCR a anulat primul tur al alegerilor prezidențiale. Ce au declarat George Simion, Diana Șoșoacă și Anamaria Gavrilă
Unica.ro
Liderii partidelor de extremă-dreaptă reacționează dur după ce CCR a anulat primul tur al alegerilor prezidențiale. Ce au declarat George Simion, Diana Șoșoacă și Anamaria Gavrilă
Vești proaste înainte de Crăciun. Ce se întâmplă cu carnea de porc
Financiarul.ro
Vești proaste înainte de Crăciun. Ce se întâmplă cu carnea de porc
Planul mercenarilor lui Horaţiu Potra. Urmau să intimideze politicieni şi jurnalişti în cazul în care Călin Georgescu ajungea preşedinte
Observatornews.ro
Planul mercenarilor lui Horaţiu Potra. Urmau să intimideze politicieni şi jurnalişti în cazul în care Călin Georgescu ajungea preşedinte
Horoscop 9 decembrie 2024. Peștii au treburi importante la ordinea zilei, trebuie să se ocupe de venituri, cheltuieli, de administrarea unor bunuri
HOROSCOP
Horoscop 9 decembrie 2024. Peștii au treburi importante la ordinea zilei, trebuie să se ocupe de venituri, cheltuieli, de administrarea unor bunuri

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI