Cristian Diaconescu acuză faptul că dacă până acum statutul PMP prevedea că suspendarea din partid se putea face dacă exista o hotărâre judecătorească nedefinitivă de condamnare pentru fapte de corupție, acum, „această prevedere a fost eliminată din statut şi înlocuită cu «o hotărâre judecătorească definitivă»”.

În concluzie, penalii condamnați printr-o hotărâre judecătorească nedefinitivă nu mai pot fi suspendați din partid, indiferent de natura faptelor lor.

Cristian Diaconescu, președinte PMP:

„De asemenea, îi solicit public europarlamentarului Eugen Tomac ca în cel mai scurt timp posibil să explice românilor care l-au votat, membrilor partidului PMP dar și partenerilor europeni din Partidul Popular European (PPE) derapajul odios pe care PMP, prin această modificare abominabilă a Statutului, l-a făcut de la normele statului de drept pe care s-a angajat că le susţină şi să le respecte”, a mai transmis liderul PMP.

PMP, scindat în mai multe tabere

O parte a conducerii PMP a decis să convoace congresul pentru alegerea unor noi lideri naţionali pentru data de 19 februarie.

Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, nu a recunoscut însă decizia cu privire la organizarea congresului. „Comunicarea pe pagina oficială a partidului este în acest moment compromisă, ceea ce se postează acolo nu reprezintă poziţia oficială a Conducerii Centrale”, a transmis Cristian Diaconescu pe 13 ianuarie.

În acest moment, în partid sunt tabere care fie doresc fuzionarea cu PNL, fie o colaborare cu PNL, potrivit unor surse politice.

Contactat de Libertatea pe 18 decembrie 2021, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu, a declarat însă că nu se pune problema ca PMP să fie desființat cât timp va fi el președinte și că exclude o fuziune cu PNL.

 
 

Urmărește-ne pe Google News