„Am văzut ştirea că fuziunea este deja finalizată, că s-ar fi luat o decizie în acest sens. Exclus. Statutar, la orice partid politic o astfel de decizie se ia în structurile de conducere ale partidului respectiv. PMP nu a avut nicio astfel de întâlnire în care să decidă vreo formulă organizatorică. Va avea mâine o discuţie, nu despre fuziune, ci despre cooperare”, a spus Cristian Diaconescu la Digi24, conform Agerpres.
El a precizat că, în acest moment, „nu există tema fuziunii”, pentru că „o fuziune o propun şi o votează cei din Consiliul Naţional al PMP”.
Precizările președintelui PMP vin după ce în şedința Biroului Executiv al PNL de vineri, 12 noiembrie, s-a votat începerea negocierilor pentru fuzionarea prin absorbție cu Partidul Mişcarea Populară, partid fondat de Traian Băsescu, după cum au declarat surse din conducerea liberalilor pentru Libertatea.
Cristian Diaconescu a negat anterior, vineri la amiază, pe Facebook, o fuziune cu PNL, dar vicepreşedintele partidului fondat de Traian Băsescu în 2013, Ioana Constantin, a declarat pentru Libertatea că „PMP a demarat discuții informale cu PNL pentru un proiect comun, sunt discuții recente”.
PMP, partid fondat de Băsescu după despărțirea de PDL
În martie 2013, după ce Vasile Blaga a fost reales preşedinte al PDL, Traian Băsescu, pe atunci preşedinte al României, a anunţat că se desparte de PDL. Şeful statului o susținea atunci pe Elena Udrea pentru şefia partidului.
„Modul cum nu au înţeles să fie democraţi mă face să spun acum definitiv şi pentru totdeauna: Adio, Partid Democrat. Astăzi ne-am despărţit. Ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei. Mă voi dedica construcţiei unei alte soluţii de dreapta”, a declarat Traian Băsescu, pe 23 martie 2013, într-un mesaj video.
Traian Băsescu a înființat apoi Partidul Mișcarea Populară (PMP), iar Partidul Democrat Liberal a fost absorbit oficial de PNL în 2014.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro