Căutările în Natisone s-au desfăşurat fără oprire timp de mai bine de două săptămâni. Scafandrii au continuat să intre în albia râului, deşi sunt conştienţi de riscurile asociate cu curentul puternic.
De când Cristian a fost văzut ultima dată, luat de viitură, comunitatea din Premariacco nu a încetat să îl caute. Duminica trecută, căutările s-au extins până la Manzano, deşi această zonă fusese deja verificată anterior. Echipele de salvare, formate din pompieri şi personal al Protecţiei Civile, rămân mobilizate în masă.
În acelaşi timp, ancheta judiciară condusă de procurorul-şef din Udine, Massimo Lia, continuă să avanseze. Scopul este de a clarifica fiecare aspect al gestionării situaţiei de urgenţă şi de a evalua eventualele responsabilităţi.
Petru Radu, fratele lui Cristian, prin intermediul avocatului său, menţine vie speranţa de a-l găsi pe Cristian încă în viaţă şi insistă asupra unei acţiuni de salvare mai rapide şi mai decisive.
În ciuda condiţiilor nefavorabile şi a dificultăţilor întâmpinate, determinarea celor care îl caută pe Cristian nu dă semne de slăbire. „Tensiunea este mare, frustrarea la fel, dar nu ne vom opri”, a declarat primarul, subliniind angajamentul continuu de a-i ajuta pe salvatori.
Operaţiunile de căutare de la Natisone se anunţă a fi lungi şi complexe, dar obiectivul rămâne clar: să nu se lase nicio piatră neîntoarsă în speranţa de a oferi răspunsuri familiei lui Cristian, scrie presa italiană.
Cristian Molnar, în vârstă de 25 de ani, a dispărut în râul Natisone, în Premariacco, la 31 mai.
În urma acestei tragedii şi-au pierdut viaţa Patrizia Cormos şi Bianca Doroş, care se aflau împreună cu Cristian şi care, săptămâna trecută, au fost înmormântate la Satu Mare.
Gusti • 16.06.2024, 00:18
Așa pare, că au fost imprudenți. Probabil că așa au fost. Dar nu știm sigur ce s-a întâmplat, așa că nu trebuie să-i judecăm. Dar știm sigur ce au făcut autoritățile. Elicopterul a plecat după 20 de minute de la apel. Salvatorii au venit pe râu cu mâinile în buzunar. Nu barcă cu motor, nu colac de salvare, nu salvamari calificați. Pompierul erou numai erou nu a fost, un biet amărât lipsit de vlagă și curaj, ce dădea din niște aripioare de pui de avicola. Deși era ancorat cu frânghie de pompierii lui, a preferat să se întoarcă după ce a înotat 2 metri de la mal. Nu a putut să străbată de curent, o prostie. Cine e familiarizat cu apa curgătoare de râu sau cu Dunărea, știe. Curentul te lasă să înaintezi, dar te duce oblic pe râu. Trebuia să înoate de la 20 de metri mai sus pentru a ajunge oblic la ei. Să vedem dacă în aceeași notă va fi și ancheta procurorului de la Udine sau va scoate în evidență lipsurile și incompetența criminală a celor care trebuiau să salveze viețile tinerilor.
suparman • 15.06.2024, 10:38
Doua lucruri sunt clare: 1) Daca Alexandra si cei trei tineri erau prudenti si educati bine sa fie prudenti, nici macar nu dadeau ocazia sa li se intample ce li s-a intamplat. 2) Incompetenta salvatorilor din Romania a dus la moartea Alexandrei din Caracal, care putea fi salvata. Incompetenta salvatorilor din Italia a dus la moartea a 3 tineri, care puteau fi salvati.