,,PSD se schimbă. Fără penali pe listele la parlamentare! Consiliul Politic Național al PSD la care am participat azi dimineață a hotărât, cu unanimitate de voturi, ca pe listele electorale ale partidului pentru alegerile parlamentare să nu fie incluse persoane care au fost trimise în judecată pentru fapte de corupție, fapte asimilate celor de corupție sau incompatibilități”, a scris vicepreședinta PSD și consiliera lui Marcel Ciolacu, Victoria Stoiciu pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a clarificat pentru HotNews.ro decizia partidului în privința listelor la parlamentare. Aceasta se referă la persoanele trimise în judecată în prezent.

,,Nu s-a reabilitat între timp? Decizia este cu privire la persoanele care în acest moment sunt trimise în judecată sau au probleme cu legea. Oameni, în general, care au avut probleme cu legea și și-au ispășit pedepsele și au fost reabilitați sunt considerați oameni reintegrați social. Asta în general vorbind, nu neapărat în cazul Piedone ”, a spus Lucian Romașcanu. Această declarație subliniază că PSD analizează situația juridică actuală a candidaților.

Curtea de Apel București a stabilit că, pe când era primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a emis avize pentru două firme ale copiilor săi, Vlad Popescu Piedone și Ana-Maria Popescu.

Judecătoria Sectorului 4 a stabilit că Piedone este vinovat de «săvârșirea a 11 acte materiale» legate de actele emise pentru trei firme, pentru care a semnat acorduri și autorizații de funcționare. Decizia a fost confirmată și de Curtea de Apel București.

Cristian Popescu Piedone a fost eliberat din închisoare în iunie 2023, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) l-a achitat de acuzațiile de abuz în serviciu în dosarul Colectiv. El a fost inițial condamnat definitiv la 4 ani închisoare de Curtea de Apel București în mai 2022, dar a petrecut doar un an și o lună în detenție.

Piedone va deschide lista PSD Giurgiu la alegerile parlamentare din 1 decembrie. În plus, pe listele PSD se regăsesc și alți patru politicieni ai partidului PUSL, fondat de Dan Voiculescu.

Urmărește-ne pe Google News