„«Doamna Kamala Harris, vicepreședintele ales, este o femeie de origine asiatică, după mama indiancă, tatăl este negru din Jamaica, iar ea este femeie și căsătorită cu un evreu. Iată ce mix rasial și cultural reprezintă. Aș spune, vă rog să vă țineți respirația, că doamna Kamala Harris este un fel de Laura Codruța Kovesi a Americii» – spuneam în noiembrie 2020, la Digi 24, despre fostul procuror general al Californiei, acum candidatul democrat cu cele mai mari șanse de a intra în luptă cu D. Trump”, scrie luni CTP, pe Facebook.

Jurnalistul consideră că „provocarea adresată Americii este cea mai mare din istoria ei”, iar alegătorul american nu mai are „plasă de siguranță”.

„Barack Obama e fiul unui negru. Hillary Clinton e femeie. Kamala Harris este ambele și, în plus, înseamnă și Asia, și evreii. Biden a fost un președinte bazat pe valorile democrației, pe care le-a servit exemplar, dar, ca și Trump, e alb, anglo-saxon și bărbat, șocul a fost atenuat. Acum, practic, nu mai există plasă de siguranță pentru alegătorul american”, mai scrie CTP.

Despre candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, CTP e categoric:

„De-o parte un misogin curvar, antiimigranți, antiavort, antijustiție, antidemocrație, proviolență și prominciună, infractor judecat și condamnat, dar aflat sub protecția unui Dumnezeu de campanie; de cealaltă, o fiică de imigranți, victimă în copilărie a segregației rasiale, un om al legii, o militantă împotriva pedepsei cu moartea și pentru drepturile minorităților defavorizate”, mai scrie gazetarul.

„Butonul de contrast e la maximum, cale de mijloc între cele două Americi nu există”, conchide CTP.

Președintele democrat american Joe Biden a anunțat duminică, 21 iulie, că a decis să renunțe la candidatura pentru un nou mandat fiindcă „este în interesul partidului meu și al țării”, după o lungă perioadă în care a fost contestat și i s-a cerut retragerea, pe motive legate de starea de sănătate fizică și mintală.

Decizia a venit cu patru luni înaintea alegerilor prezidențiale din SUA. El a anunțat că o susține pe Kamala Harris în cursa pentru Casa Albă în locul său.

Urmărește-ne pe Google News