UPDATE ora 13:30. Sicriul cu trupul neînsuflețit al Cristinei Stamate a ajuns la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase.

Cei care au iubit-o și admirat-o pe actrița Cristina Stamate își pot lua rămas bun de la ea astăzi. Trupul neînsuflețit al actriței a fost depus la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, urmând să fie înmormântată miercuri, la Cimitirul Bellu.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Foto: Vlad Chirea

„Noi ne-am pregătit, dar sunt celelalte operațiuni pe care nu le rezolvăm noi, le rezolvă familia, rudele, prietenii, cu scoaterea ei, cu aducerea ei, toate astea. Noi ne-am interesat de mormânt, ne-am interesat de câteva lucruri esențiale, dar în rest familia se ocupă”, a spus Alexandru Arșinel.

El a precizat că actrița va fi înmormântată la Bellu. „Va fi înmormântată miercuri la Bellu, probabil”, a precizat Arșinel.

Cristina Stamate a murit luni, 27 noiembrie, la vârsta de 71 de ani, la câteva ore de la înmormântarea Stelei Popescu.

Surse medicale au declarat că actrița Cristina Stamate avea multiple suferințe, printre care un accident vascular cerebral și probleme cardiace. Încă de la internarea ei, în secția de Terapie Intensivă, prognosticul a fost rezervat.

În 2016 Cristina Stamate a fost operată pe cord deschis, intervenţia a constat în înlocuirea valvei mitrale cu o proteză şi montarea a trei by-pass-uri aortocoronariene pentru revascularizarea muşchiului cardiac.

48 de ani pe scenă, la Revistă

Cristina Stamate s-a născut pe 8 februarie 1946, la București. De-a lungul carierei, vedeta a avut sute de roluri, cupletele sale la Teatrul Tănase bucurând generații după generați de spectatori care abia așteptau să o vadă pe scenă.

Devenită actriță de comedie, Cristina Stamate mărturisea că a vrut să se facă medic, apoi avocat, dar n-a fost să fie. A jucat ani de zile pe scena teatrului de Revistă Constantin Tănase, glumele ei și chipul extrem de expresiv ajungând rapid la sufletele spectatorilor.

De asemenea, actrița a făcut rolurile remarcabile și în cinematografie, printre filmele sale de succes numărându-se „Grăbește-te încet”, din anul 1981, și „Secretul lui Bachus”, realizat în anul 1984.

Succesul i-a adus, însă, și invidia unora dintre colegii de scenă care au reclamat-o la Partid că ar primi roluri pe nedrept. ”Am plâns îngrozitor, am plâns de a sărit cămașa de pe mine! Şi atunci Cornelia Teodosiu mi-a zis: „Te rog să-mi promiți că nu mai plângi niciodată în viața ta în teatru, că nu știi cine se bucură!„ Şi de atunci n-am mai plâns niciodată în teatru!”, povestea actrița.


VIDEO. Profesorul Băraru face din elevi campioni la NASA. Au ajuns la Harvard și Cambridge

 
 

Urmărește-ne pe Google News