Nici măcar directorul turneului, fostul internațional Philipp Lahm (40 de ani), nu a fost scutit de probleme. Campionul mondial din 2014 a călătorit cu trenul la Düsseldorf, pentru meciul dintre Ucraina și Slovacia (2-1, grupa E, vinerea trecută), dar nu a ajuns la stadion la timp pentru fluierul de start!

„Am neglijat să lucrăm la infrastructură în ultimele câteva decenii. Suntem în contact cu Deutsche Bahn, ei vor continua să facă totul pentru a se asigura că oamenii ajung la timp la meciuri. Dar asta nu este o problemă care apare acum, în timpul turneului. Ar fi trebuit să lucrăm la asta cu mult înainte”, a declarat Lahm, într-o conferință de presă la Leipzig.

Pățania lui Lahm nu e singura, în condițiile în care aproape toate trenurile au întârzieri. Sute de suporteri austrieci au ratat meciul cu Franța, de exemplu.

Philipp Lahm. Foto: Hepta

Olandezii, blocați la Berlin

Antrenorul olandez Ronald Koeman (61 de ani) a fost și el supărat din cauza legăturilor. Pentru meciul cu Austria (azi, ora 19.00) „Elftal” se deplasează cu trenul la Berlin.

Călătoria de întoarcere trebuie făcută cu autobuzul după fluierul final, deoarece nu mai există trenuri care să circule la Wolfsburg, unde „portocala” are cartierul general.

Nu ne vom întoarce după meci, pentru că nu mai există niciun tren care să ne ducă la Wolfsburg. Germania promovează ideea de a găzdui un Campionat European durabil. Dar ei nu o pot face.

Ronald Koeman

„Euro 2024 și eficiența germană, uită tot ce credeai că știi”

Sebastian Stafford-Bloor, un reporter pentru portalul britanic „The Athletic”, a fost deosebit de supărat. Într-un articol intitulat „Euro 2024 și eficiența germană, uită tot ce credeai că știi”, el a distrus infrastructura germană de transport

„Întârzierile sunt cu siguranță enervante mai ales pentru fanii care fac călătorii lungi și cheltuiesc bani, mulți bani pe asta”, a mai spus Lahm, care speră ca DB să reglementeze lucrurile.

Și jurnaliștii au avut probleme, în condițiile în care ei ar trebui să beneficieze de gratuitate pe trenurile regionale când se deplasează dintr-un oraș în altul sau de reducere la trenurile de mare viteză.

Nimeni nu pare a ști nimic, de vreme ce mulți angajați au replicat că „Ministerul Turismului nu ne-a notificat în legătură cu asta”.

Și naționala României merge cu trenul la meciuri, însă nu au fost probleme la deplasările de la Wurzburg spre München și Köln.

Urmărește-ne pe Google News