Alte companii de băuturi răcoritoare, alcoolice și de produse alimentare au spus că au fost nevoiți să oprească producția pentru că nu mai au CO2.

În același necaz se află și cea mai mare crescătorie de porci din Scoția, care are nevoie de CO2 pentru a anestezia porcii înainte de a îi sacrifica, conform legii. Quality Pork Limited sacrifica, până acum, aproximativ 6.000 de porci săptămânal, iar acum riscă supraaglomerarea pentru că măcelarii nu mai au cum să omoare animalele, scrie BBC.

Criza a venit după ce cinci producători majori de CO2 din nordul Europei au luat o pauză de la producție pentru a putea face mentenanța aparaturii.

”În prezent avem o problemă, la nivelul întregii industrii, care afectează rezervele de CO2 din Marea Britanie. Ne concentrăm să limităm efectele pe care această criză o poate avea asupra produselor noastre. În acest timp, am oprit unele linii de producție pentru perioade scurte. Totuși, nu putem spune data la care vom putea îndeplini complet comenzile din partea clienților noștri”, au spus reprezentanții Coca-Cola într-un comunicat.

În prezent, guvernul britanic dezbate problema crizei de dioxid de carbon și caută soluții pentru a o rezolva.


CITEȘTE ȘI: Subiectele date la Limba și literatura română la BACALAUREAT 2018. Genul liric, subiect la real, cât și la uman


FOTO: EPA

 
 

Urmărește-ne pe Google News