Producătorul unuia dintre cele mai apreciate condimente – Huy Fong Foods Inc – a fost forțat să suspende producția sosurilor sale iconice din cauza crizei de ardei chili.

Compania a anunțat miercuri că penuria de ardei afectează producția de sos Sriracha Hot Chili, Chili Garlic și Sambal Oelek.

Sosurile sunt prezente și pe piața din România.

O scrisoare din aprilie către cumpărătorii acestor produse a apărut online recent. În scrisoare se menționează că vremea afectează calitatea ardeilor chili.

Unii dintre fanii mâncărurilor picante au postat pe social media să se lamenteze, afirmând că aceasta este „cea mai proastă știre a anului”.

Alții au anunțat că vor cumpăra mai multe sosuri Huy Fong în caz că rafturile încep să se golească.

Alții glumesc spunând că investesc în fonduri legate de sriracha și estimează că sosul va ajunge la 300 de dolari sticla în jumătate de an.

Vremea extremă, problemele de pe lanțurile de alimentare și invadarea Ucrainei de către Rusia au afectat industria alimentară în acest an.

Producția de sriracha este doar ultima victimă dintr-o lungă listă, fiind afectate până acum și producția de pui, popcorn, salam și cartofi pai, conform sursei citate.

 
 

Urmărește-ne pe Google News