Atacul de la Khan Sheikhoun, în provincia Idleb, a fost unul dintre cele mai sângeroase atacuri din ultimii trei ani. Zeci de oameni și-au pierdut viața, iar SUA au atacat o bază aeriană, despre care afirmă că a fost folosită în acest atac chimic. Misiunea de anchetă OIAC, cu sesdiul la Haga, a conchis, după ce a intervievat martori şi a examinat probe, că ”un număr mare de oameni, dintre care unii au murit, a fost expus gazului sarin sau unei substanţe asemănătoare”.
Citește și: COD ROȘU de caniculă, în jumătate de țară. Avertismentul a fost emis acum de meteorologi
”Concluzia FFM (Misiunii de anchetă) este că acest lucru poate avea loc în urma utilizării sarinului ca armă chimică”, se arată în rezumatul raportului.
Noul raport a fost pus în circulaţie în rândul membrilor OIAC, însă nu a fost făcut public.O anchetă comună ONU-OIAC urmează să stabilească vinovatul atacului.
Preşedintele american Donald Trump a ordonat un atac cu rachete de croazieră asupra bazei aeriene de la Shayrat, după ce oficiali americani a conchis că de la această instalaţie a decolat un avion aparţinând foreţlor aeriene siriene la bordul căruia se afla o bombă cu sarin. Preşedintele sirian Bashar al-Assad a respins acuzaţiile cu privire la acest incident drept o fabricație.
Citește și: EXCLUSIV/ Ce ne așteaptă: curcubeul de măsuri al noului program de guvernare are un viitor negru
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!