„Și mai rău, înseamnă că toate spitalele vor rămâne fără căldură și fără apă caldă. Situația este, din fericire, mai bună la Spitalul Victor Babeș, care are centrală proprie, la fel și Maternitatea Odobescu”, a spus primarul Timișoarei, într-o conferință.

„Știu că este o veste devastatoare pentru mulți timișoreni, pentru cei care suferă în spitale, pentru medici și asistenți, care oricum sunt epuizați, pentru toți cei care stau acasă”, a mai spus primarul Fritz.

El susține că încă se poartă negocieri cu furnizorii de gaz, dar de data aceasta nu se merge pe un contract mai mare și, în același timp, lansează un apel către furnizorii de gaz.

„Scopul este să încercăm să negociem o cantitate de gaz cât mai mică, să funcționăm pe cărbune și poate să reintrăm cu mici intervale în care Colterm ar putea să producă căldură și apă caldă. (…) Pot să spun că vom face tot posibilul pentru a trece peste această perioadă. Fac un apel către furnizorii de gaz din România, mai ales către companiile de stat, Romgaz, Electrica, de exemplu, să ne ajute în această situație”, a mai spus primarul Timișoarei.

Primăria Timișoara și compania locală de termoficare negociază de câteva zile cu furnizorii de gaz, după ce în urmă cu aproape o săptămână au anunțat că E.ON, furnizorul contractat de Colterm, oprește robinetul din cauza datoriilor acumulate. Compania a notificat municipalitatea că oprește gazul luni, dar a fost de acord să lase robinetul deschis până marți, la ora 12, la cererea administrației publice locale. Reprezentanții primăriei sperau că vor găsi până atunci un furnizor nou, dar negocierile au eșuat.

Urmărește-ne pe Google News