Croația va primi sprijin financiar din partea Germaniei pentru a cumpăra tancuri germane Leopard 2A8.

Declarația semnată la Berlin prevede livrarea către Kiev a unui prim lot de 30 de tancuri de concepție sovietică și 30 de vehicule blindate, împreună cu piese de schimb și muniție. Aceste echipamente se află în prezent în dotarea armatei croate.

Germania va oferi Croației o compensație financiară pentru achiziționarea tancurilor germane Leopard 2A8, cea mai modernă versiune a tancului Leopard.

Primele tancuri vor fi livrate Ucrainei înainte de sfârșitul anului. Este important să nu pierdem timpul în susținerea Ucrainei”, a declarat ministrul german Boris Pistorius.

„Armata croată va fi echipată cu tancuri moderne și eficiente de tip Leopard 2A8. Prin aceasta, continuăm să înlocuim tehnologia și echipamentele defensive de fabricație sovietică cu altele de fabricație occidentală”, a spus ministrul croat Ivan Anušić.

Anušić a precizat că, odată cu finanțarea germană, ar putea fi achiziționate aproximativ 50 de tancuri Leopard 2A8 și că acordul include și instruirea militarilor croați pentru a utiliza viitoarele tancuri achiziționate din Germania.

Urmărește-ne pe Google News