Comandantul șef al pompierilor, Slavko Tucakovic, spune că în urma cutremurelor din această dimineață nu există rapoarte de avarii majore. La faţa locului sunt aproximativ 750 de pompieri care participă la intervenţii, potrivit televiziunii croate N1.

Croaţia a înregistrat în această dimineaţă alte două cutremure, primul cu magnitudinea 4,7, iar al doilea, cu magnitudinea 4,8 pe scara Richter, cu epicentrul în regiunea Petrinja, informează agenţia de ştiri croată HINA, conform Agerpres.

Primul a avut loc la ora 6.15, iar cel de-al doilea, ceva mai târziu, a declarat directoarea Agenţiei de Seismologie, Ines Ivancic, pentru postul de radio din Croaţia. Aceasta a spus că pământul „se va zdruncina mult timp de acum încolo. Cutremurul de marţi a fost devastator şi va fi cu siguranţă urmat de o lungă serie de seisme, incluzând, cu siguranţă, şi unele puternice”.

Ivancic a mai precizat că seisme cu intensităţi mai mici, precum cele de astăzi, vor afecta cu siguranţă clădirile din Petrinja şi Sisak, avariate în seismul produs marţi, care a dus la moartea a şapte persoane şi a provocat pagube materiale semnificative.

Ivancic a mai spus că Petrinja a fost lovită de un număr enorm de cutremure mai mici începând de luni. „Pământul tremură aproape la fiecare minut”, a spus aceasta, incluzând cel puţin 25 până la 30 de seisme cu magnitudinea peste 3 pe scara Richter.

„Orașul meu a fost distrus complet”, a spus și primarul din Petrinja, Darinko Dumbovic într-o declarație difuzată de HRT TV: „Este ca Hiroshima, jumătate din oraș nu mai există”, potrivit Digi24.ro.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că România este pregătită să acorde sprijin Croaţiei, după ce Guvernul croat a activat mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene pentru situații de dezastru.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

 
 

Urmărește-ne pe Google News