Dupa 12 ani, Cornelia si Lupu Rednic si-au luat pentru prima data un concediu. Cei doi cantareti de muzica populara au plecat intr-o vacanta de 10 zile in Egipt, pe care au petrecut-o intr-o croaziera pe Nil, pe un vas de 5 stele, care avea inclusiv piscina.

Maramuresenii au vizitat, pe malului vestic al Nilului, colosii Memnon, Valea Regilor, Templul Mortuar al Reginei Hatshepsut si atelierul de prelucrare a alabastrului. In Giseh, Cornelia si Lupu au vazut piramidele si Sfinxul, situate la 10 km vest de Cairo, in partea de nord-est a Vaii Templului lui Khafra. Gizeh este un bogat sit arheologic, care include trei piramide mari, Keops, Kufru si Menkaura, dar si alte piramide mai mici, ale reginelor, si multe alte temple si morminte ale unor familii egiptene.

Cornelia Lupu spune ca si-a dorit enorm sa vada piramidele, pentru asta pierzand nopti intregi la documentarele tv. De asemenea, interpreta a fost fascinata de Tezaurul lui Tutankamon si s-a suparat tare ca nu au fost lasati sa pozeze in Muzeul de Egiptologie. Vegetatia luxurianta i-a fermecat pe cei doi artisti, care au strabatut Egiptul de la un capat la altul. Au mers si cu autocarul, cea mai lunga distanta strabatand-o catre aeroport – peste 700 de km.

Urmărește-ne pe Google News