„Recenta intensificare a luptelor din estul Ucrainei a pus din nou în pericol serviciile esențiale și a determinat pagube însemnate”, a transmis Crucea Roșie.

În ultimele două zile, cel puțin două stații importante de pompare a apei din regiunea Donețk, Lift și Karlivska, care deservesc peste un milion de persoane, dar și spitale și alte servicii-cheie au fost „făcute inoperabile de ostilități”, a informat ICRC.

„Infrastructura civilă care oferă servicii esențiale este protejată de dreptul internațional umanitar. Fără acțiuni urgente sunt de așteptat implicații umanitare pe scară largă”, a explicat Florence Gillette, șefa delegației ICRC în Ucraina.

Facem apel la toate părțile să protejeze infrastructura esențială pentru supraviețuirea comunităților și să respecte principiile distincției, proporționalității și precauției.

Florence Gillette:

Atacurile s-au întețit în Donbas, unde, de ieri, mii de refugiați au plecat spre Federația Rusă.

Doi soldați ucraineni au fost uciși și alți 4 răniți în atacurile din ultimele 24 de ore, au menționat autoritățile ucrainene, sâmbătă.

Ambele tabere s-au acuzat reciproc de atacuri, iar Rusia a anunțat că mai multe obuze au explodat pe teritoriul ei, gesturi catalogate de Kiev drept provocări.

Foto: EPA (arhivă)

Urmărește-ne pe Google News