„Joi, 14 septembrie, începând cu ora 11,00, va avea loc la Palatul Cotroceni şedinţa CSAT, şedinţă condusă de preşedintele României. Două elemente care există pe ordinea de zi a acestei şedinţe: participarea Armatei Române cu o capabilitate navală la o misiune sub conducerea NATO în semestrul II al al anului 2017 şi Strategia naţională în domeniul prevenirii proliferării armelor de distrugere în masă”, afirma recent Mădălina Dobrovolschi, într-un briefing de presă.

Ședința CSAT vine în contextul demisiei fostului ministru al Apărării, Adrian Țuțuianu și înlocuirea acestuia cu Mihai Fifor, care a fost transferat de coaliția PSD-ALDE de la ministerul Economiei la Apărare. Aceasta este prima ședință a CSAT la care participă Mihai Fifor.

Ultima ședință a CSAT a avut loc în luna august, iar în cadrul întâlnirii au fost aprobate Planul de înzestrare a Armatei României 2017-2026 şi numirea directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Planul de înzestrare a Armatei României 2017-2026 a fost retras de pe Ordinea de zi a şedinţei Consiliului din 4 iulie a.c., întrucât nu a fost adaptat în concordanţă cu prevederile Acordului politic naţional de alocare a 2% din PIB pentru Apărare, asumat, la începutul anului 2015, de către toate partidele politice, la inițiativa Președintelui României.

Forma revizuită a acestui Plan, care respectă implementarea acestui acord, i-a fost prezentată Președintelui României de către ministrul apărării naționale, în cadrul întrevederii din data de 26 iulie a.c.

Planul de înzestrare a Armatei României 2017-2026 este documentul prin care se realizează o planificare multianuală a programelor de înzestrare, în concordanță cu prevederile Strategiei de înzestrare a Armatei României şi ale Programului privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2026 şi în perspectivă.

Citește și: VIDEO | Imagini cu momentul în care Mihai Goţiu a fost lovit cu pumnul de Mirel Palada într-o pauză publicitară

Urmărește-ne pe Google News