După ce Mircea Geoană a anunțat luni seară că Ciolacu și alți lideri PSD au venit la el în birou pentru a-i cere să candideze independent sprijinit de PSD, Marcel Ciolacu a negat informația și a spus că va susține doar un candidat din interiorul formațiunii pe care o conduce.
„M. Geoană afirmă sus și tare că Ciolacu i-a propus să candideze independent, susținut de PSD. M. Ciolacu afirmă sus și tare că nici prin gând nu i-ar putea trece, ca vechi pesedist, să susțină un independent. Unul dintre ei minte. Pe cale de consecință, sunt 50% șanse ca la președinția României să ajungă un mincinos cu sânge rece. N-ar fi prima oară, de fapt, e o tradiție – Iliescu, Constantinescu, Băsescu, Iohannis au înșelat în față întreaga națiune”, scrie gazetarul pe Facebook.
De asemenea, el remarcă faptul că „Geoană mai comite o șulfărie: menține «suspansul» în legătură cu candidatura, pentru a-și masca înfrângerea – n-are curaj să intre în cursă având PSD împotrivă”.
Prin negocierile dintre PNL și PSD privind un candidat comun și o nouă rotație la 5 ani în funcția supremă în stat, CTP afirmă că cele două formațiuni transmit că „democrația din România a devenit de piață”, ba chiar „de tarabă”.
În opinia sa, astfel de negocieri cresc șansele pentru ca unii candidați precum George Simion sau Diana Șoșoacă să ajungă în turul 2, pe modelul lui Corneliu Vadim Tudor în 2000, când candidații de dreapta Mugur Isărescu și Theodor Stolojan nu s-au înțeles care să-l contracandideze pe Ion Iliescu.
„Adică, PNL dă ordin ca toți alegătorii liberali să voteze cu Ciolacu. Cum se simt oamenii ăștia în fața urnei? Mulți nici nu mai ajung acolo. Sau își vor anula votul. Prea puțini se vor ține de nas și vor pune ștampila. Procentul acesta va fi ceva mai mare, în situația inversă, la pesediști, pentru că sunt partidul cu cei mai ascultători votanți. Rezultatul: Simion sau Șoșoacă, cu masa lor de manevră beton, poate să ajungă chiar la Cotroceni”, afirmă Cristian Tudor Popescu.
În final, el precizează că un astfel de demers PSD – PNL întoarce votanții pe vremea comunismului. „O asemenea formulă este echivalentă cu cea de pe vremea lui Ceaușescu: intrai în cabina de vot, pe o hârtie te așteptau niște nume necunoscute, pe care îți era frică să le tai, că cine știe cum te prind ăștia, și băgai biletul în urnă așa cum îl primiseși”, conchide gazetarul.