CTP s-a referit mai întâi la fostul ministru al justiţiei, Tudorel Toader, cel care a declanşat procedura de revocare din funcţie a lui Kovesi încă din 22 februarie 2018.
„Decizia CEDO nu vorbeşte despre nişte lucruri. Nu vorbeşte despre acea perfectă îmbinare de rea-voinţă cu prostie care a fost aşa-zisa evaluare a specimenului Tudorel Toader făcută doamnei Kovesi, pe baza căreia a fost revocată”, a declarat CTP la Digi 24.
Şi a continuat: „Nu vorbeşte despre faptul că CCR, prin glasul domnului Dorneanu, se spală pe mâini până la os de această chestiune. Nu vorbeşte despre cea mai mare ticăloşie comisă de CCR în întreaga activitate. Decizia nu vorbeşte nici de modul sălbatic în care doamna Kovesi a fost hăituită, atacată şi atunci când era candidată la funcţia pe care o are azi”.
Întrebarea serii, Cristian Tudor Popescu: O singură întrebare se ridică de aici: Cum este posibil ca un asemenea ins, o slugă politică ani de zile, să conducă acest organism care are drept de viață și de moarte, fără apel, asupra a tot ce se întâmplă în România?
Este vorba despre dreptul fundamental al omului de a se adresa justiţiei în momentul în care se ia o măsură de demitere.
Cristian Tudor Popescu:
„Decizia CEDO vorbeşte despre un lucru foarte simplu pe care îl putem înţelege. Anume că orice cetăţean, dacă e dat afară din slujbă, are dreptul să conteste asta în faţa unei instanţe judecătoreşti”, a mai spus CTP.
Laura Codruţa Kovesi a câştigat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului procesul prin care a contestat decizia de revocare din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Potrivit CEDO, România a încălcat drepturile fostei şefe a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, prin revocarea acesteia din funcţie înainte de încheierea mandatului.
Pe 9 iulie 2018, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro