„Parcă pentru a-i încuraja pe cei care l-au votat de două ori președinte să-l voteze și a treia oară, făcându-l senator, încăpreședintele Iohannis l-a înnobilat pe fostul viceprimar al lui G. Firea, Aurelian Bădulescu, cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler. Prin urmare, Sir Bădulescu”, a scris CTP pe Facebook.

Jurnalistul l-a caracterizat pe Bădulescu drept „Cavalerul împăratului Klaus” și „Cavalerul sinistrei figuri” și a folosit termenul „scârnăvie” pentru a-l descrie pe fostul viceprimar din perioada când Gabriela Firea era primar al Capitalei.

„Una dintre scârnăviile cele mai abjecte care s-au învârtit vreodată în spațiul public dâmbovițean. Antisemit, anti-UE, anti bun-simț, anti orice”, a scris CTP despre cel care a fost și consilier general al Capitalei.

În opinia gazetarului, cine a primit decorații similare de la Iohannis și nu le returnează „se situează sub demnitatea maidanezului”.

Opinia lui CTP a venit în contextul în care președintele Klaus Iohannis a decorat recent mai mulți membri ai conducerii Curții de Conturi, printre care și Aurelian Bădulescu, cel care în 2020 publica o fotografie trucată în care îl asemăna pe Iohannis cu liderul nazist Adolf Hitler. Bădulescu a fost decorat de șeful statului cu Ordinul Național „Pentru Merit“ în grad de Cavaler.

Aurelian Bădulescu, fost viceprimar al Capitalei în mandatul Gabrielei Firea (2016-2020), a fost votat de Parlament în octombrie 2023 pentru funcția de consilier la Curtea de Conturi. Mandatul său va dura 9 ani și va beneficia de pensie specială.

Urmărește-ne pe Google News