„N-am scris nimic despre Alain Delon, la decesul său. Motivul: departe de a-l considera un mare actor, franțuzul e pentru mine o «față», pe care și-a transportat-o dintr-un film în altul. Singurul lui rol care mi-a rămas în memoria artistic-afectivă este cel din «Rocco și frații săi», unde e suprapus cu sine”, își începe Cristian Tudor Popescu mesajul intitulat „Despre morți, numai de bine. Dar despre câini?”.

„Însă nu mai pot să tac după ce «Zorro» a lăsat cu limbă de moarte ca «dragul» său câine Loubo «dacă voi muri înaintea lui, îi cer veterinarului să ne trimită dincolo împreună. Să-i dea somnul de veci în brațele mele». Carevasăzică, când mor, omorâți și câinele și îngropați-ne împreună”, continuă gazetarul.

CTP mai notează că „din fericire, familia a refuzat să-i îndeplinească dorința criminală și Loubo va trăi până va muri de moarte bună”.

CTP mai spune că atitudinea starului francez „amintește de șefii troglodiți ai preistoriei și istoriei antice”.

„Delon a vrut câinele ca animal psihopomp, care să-l însoțească în moarte. Atitudinea lui amintește de șefii troglodiți ai preistoriei și istoriei antice, care erau înmormântați împreună cu câinii, caii, servitorii și femeile lor, ca să-și țină rangul și pe lumea ailaltă. Grandomanie și cruzime. Pe «alendelon» doar l-am văzut, nu l-am cunoscut. Dar nici n-aș fi vrut să cunosc un asemenea om. În cultura populară românească se spune că, în loc de suflet, câinele are un abur. Delon a avut niște fum negru”, conchide CTP.

Alain Delon, care a murit pe 18 august, la vârsta de 88 de ani, și-a dorit ca animalul său de companie, Loubo, un malinois belgian, să fie „adormit” şi depus în mormântul său din cimitirul casei sale din satul Douchy din Loiret.

Dorința regretatului actor a fost respinsă de copiii săi, după un protest din partea activiștilor pentru drepturile animalelor.

Urmărește-ne pe Google News