„Această cifră (n.r. – 281 de voturi pentru moțiune) la ce folosește guvernanților? Guvernul a căzut, dar guvernații ce câștigă? Poate să facă această cifră ceva împotriva altor cifre, precum prețurile la electricitate și gaze? Poate să facă 281 ceva împotriva a 15.000 de infectări care s-au înregistrat astăzi, numărului înfiorător din ATI? Nu poate! Din punctul de vedere al populației, al României, această moțiune nu aduce nimic. Aduce, în schimb, partidelor parlamentare”, a precizat Cristian Tudor Popescu.
El a subliniat că PSD este marele câștigător, întrucât își va revendica acum victoria prin adoptarea moțiunii sale, iar PNL este mare pierzător. Tot la capitolul pierzători îi trece și pe cei de la USR, despre care afirmă că „s-au mânjit cuplându-se de pomană cu AUR”, pentru că moțiunea lor nu a ajuns la vot.
„Pot fi două soluții. Depinde cum s-a înțeles Iohannis cu Cîțu. Fie îl susține chiar cu un guvern minoritar numindu-l încă o dată folosind tot ce se poate, fie să numească un alt ministru PNL și să îi ofere lui Cîțu alt post important. După părerea mea, prima variantă este mai probabilă, înțelegerea fiind ca președintele să forțeze menținerea lui Florin Cîțu în fruntea guvernului”, a conchis gazetarul.
Un număr de 281 de parlamentari au votat luni pentru ca Guvernul Cîțu să fie demis, cu 47 mai mult decât era necesar. Este un număr record de voturi pentru demiterea unui guvern înregistrat la o moțiune de cenzură în România post-decembristă.
Guvernul condus de Florin Cîțu a fost astfel demis, după mai puțin de 11 luni de la învestire, mai exact după 278 de zile, și la o lună de la retragerea USR-PLUS de la guvernare.
Trimite celor dragi mesaje de Anul Nou 2025, iar pentru cei sărbătoriți pe 1 ianuarie, vezi urări de Sfântul Vasile 2025!