Jurnalistul Cristian Tudor Popescu s-a implicat vineri seara, la emisiunea ”Cap limpede”, de la Digi 24, în dezbaterea privind educația sexuală în școli, susținând că elevii au nevoie mai degrabă de terapie sexuală.
Cristian Tudor Popescu a oferit și explicația, neașteptată.
Fetele care se masturbează clitoridian în adolescență ar trebui să știe, să le spună omul ăla care face curs la școală că e posibil să li se deformeze centrul sexual de pe scoarță, în așa fel încât să nu mai fie satisfăcute de relațiile sexuale normale. Asta este o chestiune medicală. Și ele nu știu acest lucru. 80-90% din adolescenți practică masturbarea. E nevoie de terapie sexuală, nu de educație sexuală!
Cristian Tudor Popescu:
Ioana Avădani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent, Oana Marinescu, fosta purtătoare de cuvânt a Guvernului, specialistă în comunicare, jurnalista Simona Tache și scriitoarea Petronela Rotar sunt doar câteva nume care au reacționat la comentariile lui Cristian Tudor Popescu.
”Mă scuzați, dar tocmai am aflat de la CTP că fetelor care se masturbează clitoridian (într-un procent estimat de 80%) li se modifică un centru, ceva în creier, de nu vor mai putea sa fie satisfăcute de o relație sexuală „normală”. Așa că dânsul propune nu educație, ci terapie sexuală. Cred că am să măcelăresc menta de pe balcon pentru un mojito tare”, a scris, ironic, Ioana Avădani.
Într-o notă asemănătoare, dar și cu o propunere serioasă, a reacționat și Oana Marinescu, care a scris că ar trebui ”să îl propunem pe CTP la Premiul Nobel pentru Medicină, pentru contribuții majore la neuroștiințe”
”După emisiunea de ieri de la Digi, non-dezbaterea publică despre nevoia educației sexuale ne oferă două oportunități majore, ca societate:
1. Să îl propunem pe CTP la Premiul Nobel pentru medicină, pentru contribuții majore la neuroștiințe.
2. Să demarăm un program intensiv de educație sexuală pentru tot poporul. Dar să nu-l facă vreo biserică, ci Comisia Europeana. Ca să ne integrăm în Europa și în domeniul acesta.
Niciodată nu e prea târziu – în oricare dintre variante”, a scris Oana Marinescu pe Facebook.
”Era o seară liniștită, când ne-am trezit cu toții imaginându-ni-l pe CTP cum ocolește, ca un obsedat, clitorisul, ca să nu le strice la cap pe tipele cu care face sex…”, a comentat și Simona Tache pe aceeași rețea de socializare.
Scriitoarea Petronela Rotar l-a taxat la rândul ei pe jurnalist, observând că ”marii educatori” ai țării trăiesc în beznă completă.
”În timp ce noi ne străduiam să vorbim despre educație sexuală, aflu că CTP-ul a zis în direct că fetelor care se masturbează clitoridian (într-un procent de 80%) li se modifică un centru, ceva prin creier, de nu vor mai putea sa fie satisfăcute de o relație sexuală „normală”. Drept care el propune nu educație, ci terapie sexuală. Nu, nu mi-a plesnit încă o venă în cap”, a scris ea, într-o postare care a primit peste o mie de aprecieri și zeci de distribuiri.
Practic, suntem în punctul în care marii educatori ai țării trăiesc în beznă completă în ceea ce privește educația sexuală.
Petronela Rotar, scriitoare:
”Breaking news, prieteni, femeile au DOAR orgasm clitoridian. Chiar și cel așa zis vaginal este tot clitoridian, fiindcă clitorisul este un corpuscul mare, ce vedem la suprafață este doar o foarte mică parte din el, restul fiind pe interior. E drept că asta s-a aflat recent, nu de alta, dar nimănui nu i-a păsat de ce și cum au orgasm femeile, dacă au. Relația sexuală normală de care vorbește CTP-ul este aia în care bărbatului i se rupe dacă femeia simte plăcere, iar ea fie mimează, fie stă. Probabil CTP încă crede în punctul G și zîna măseluță.
Hai că sîntem bine, prieteni, ne-am umplut de educație sexuală și în seara asta”, a completat Petronela Rotar.
Declarația lui Cristian Tudor Popescu a venit în contextul dezbaterilor pe tema educației sexuale în școli.
În versiunea votată în această săptămână de Parlament care modifică legea privind protecția copilului, cu votul predominant al PSD și PNL, introducerea educației sexuale în școli a fost înlocuită cu educația sanitară, pentru care va fi nevoie oricum de acordul părinților.
Prin introducerea amendamentului care contrazice obiectul inițial al legii s-a ajuns într-o situație paradoxală, a explicat deputata Oana Bîzgan, care a fost printre inițiatorii modificării legii.
Introducem un amendament pe o lege care ar trebui să reformeze sistemul de protecție al copilului și ajungem într-o situație absurdă, în care vom ajunge la creșterea numărului de sarcini nedorite și implicit creșterea abandonului în spital și mai mulți copii în sistemul de protecție.
Deputata Oana Bîzgan:
Deputata a precizat totuși că dincolo de acest amendament, toate celelalte modificări din lege sunt extrem de benefice.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro