„Domnul Cîțu mi-a depășit orice așteptări de lichelism politic. De o lună și jumătate, omul ăsta s-a bătut să rămână premier. Și se bate în continuare. Nu îl interesează nimic altceva. Era cât se poate de clar că nu mai poate să fie premier, nu avea cine să îl mai accepte. Nici Iohannis, și nici PSD-ul. Cu atât mai puțin USR-ul, care nu l-a mai acceptat de la 1 septembrie”, a spus CTP.

Jurnalistul a precizat că evenimentul politic din ultimele zile „este că nu mai este domnul Cîțu candidatul de premier” al liberalilor, după ședința în care s-a luat decizia ca Nicolae Ciucă să îl înlocuiască pe președintele mandatat.

„Și totuși, s-a scurs o lună și jumătate ca să ce? Ca să ne întoarcem la domnul Ciucă. Până să pronunțăm numele domnului Ciucă, evenimentul este că nu mai este domnul Cîțu candidatul de premier. Deci, pentru ce s-a bătut atâta vreme? Întrebarea pe care și-o pun USR și destui cetățeni este «Nu puteați să renunțați la Cîțu de acum o lună și jumătate și să refaceți coaliția cu USR?» Nu! De ce? Din pricina domnului Cîțu și a găștii sale aferente, care conduce acum Partidul Național Liberal”, a spus el.

CTP: Dacă PNL va avea soarta PNȚCD, nu este o pierdere

Gazetarul a precizat că ceea ce se întâmplă acum în Partidul Național Liberal „face foarte mult rău acestei țări” și consideră că partidul condus de Florin Cîțu ar putea avea soarta PNȚCD, partid înființat după Revoluție sub conducerea lui Corneliu Coposu.

„După părerea mea, dacă acest partid va împărtăși soarta PNȚCD, nu este o pierdere pentru politica românească”, a subliniat CTP. „Ba dimpotrivă, poate abia atunci se va forma o opoziție adevărată la PSD în România”, a mai spus el.

Jurnalistul a avansat apoi o ipoteză, aceea ca PNL să fie absorbit de PSD, considerând că aceasta este „soluția cea mai logică în momentul de față”.

Nu ar fi bine să fuzioneze PSD cu PNL? Mi se pare o soluție naturală. Prin absorbție, firește. Adică să fie absorbit PNL de PSD și să facem un mare partid peste țara asta, care să conducă România așa cum a condus-o PCR.

Cristian Tudor Popescu:

Afirmațiile lui CTP vin în contextul în care criza politică din România durează din 1 septembrie și nu s-a ajuns încă la un consens care să ducă la învestirea unui guvern. Sâmbătă, 20 noiembrie, la ora 14.00, vor avea loc noi negocieri între PSD – PNL – UDMR, iar luni, 22 noiembrie, cele trei partide vor merge la Cotroceni cu propunerea comună de premier. Potrivit lui Florin Cîțu, Nicolae Ciucă este varianta acceptată de cele trei partide.

Foto: Hepta

Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
 

Urmărește-ne pe Google News