„Credeți-mă că eu am fost copilul lui de mingi! În 1972 i-am mirosit ciorapii în vestiar. Am trăit cu el meciul cu Smith, meciul cu Gorman. Atunci a fost idolul meu! Mai mult decât Năstase. Țiriac a fost idolul meu pentru capacitatea de luptă formidabilă. Pentru mobilizarea mentală, dârzenie, ceva supraomenesc”, și-a început CTP amintirile despre Țiriac.

Jurnalistul a recunoscut că, tocmai din cauza acestui raport de admirație, „mi-a fost foarte greu să iau atitudine și să scriu” când au început derapajele fostului mare tenismen.

L-a deranjat ce a spus Țiriac despre DNA

Prima confruntare dintre cei doi a fost legată de atitudinea lui Țiriac față de DNA. „Spunea că se îngrozesc oamenii de afaceri de la Bruxelles, sau pe unde mergea în Europa, că în România ia DNA-ul pe toată lumea și nu se mai pot face afaceri. Ei, na!”, a spus CTP.

Apoi s-a referit la alte declarații ale tenismenului, care au ajuns în toată presa internațională, referitor la greutatea și vârsta Serenei Williams: „Îmi puteți explica de ce-a sărit din baie domnul Țiriac? L-a întrebat cineva? Cum poți să spui asta?! Despre un jucător sau jucătoare că n-ar trebui să mai intre pe teren că are o vârstă. Și, mai grav, și o greutate! Cum poți să spui așa ceva? Ce treabă ai tu cu vârsta și cu greutatea ei?!”.

Țiriac juca meciuri de simplu la 35 de ani… Nu mai vreau să amintesc asta acum! Pierdea și așa mai departe. A fost o afirmație lipsită de logică…

Cristian Tudor Popescu, jurnalist:

Gândirea în care profitul e peste echitate

CTP a amendat și atitudinea lui Țiriac în cazul sârbului Novak Djokovici. În septembrie anul trecut, Djokovici a fost descalificat de la US Open după ce a lovit un arbitru.

„Domnul Țiriac a venit apoi cu alte declarații. Că Djokovici nu trebuia eliminat de la US Open, că se pierd bani! Deci Djokovici trimite mingea aia în arbitru, în femeia aia care cade, este eliminat corect de organizatori și vine domnul Țiriac și spune că nu trebuia eliminat, că în felul ăsta turneul pierde mult. Așa gândim? Nu poți să spui că nu trebuia eliminat! Pentru că e Djokovici nu-l elimini? Dar dacă era un jucător care n-aducea bani și vizibilitate turneului, p-ăla îl elimini?!”, a fost mesajul lui CTP.

Care a precizat în finalul discuției despre Țiriac: „Nu m-a sunat niciodată, dar mi-a răspuns prin terțe persoane. S-a referit la mine și a spus că nu-și amintește când am câștigat Wimbledonul vreodată”.

Țiriac l-a înțepat pe CTP tot în emisiunea lui Ioanițoaia

Schimbul de replici Țiriac – Popescu a debutat acum doi ani în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”. Invitatul directorului gsp Ovidiu Ioanițoaia, fostul tenismen i-a răspuns jurnalistului Cristian Tudor Popescu, după ce acesta a spus că relația Simonei Halep cu Țiriac nu e benefică pentru sportivă.

„Probabil că Tudor Popescu are dreptate, dar eu nu știam că e specialist în tenis. A câștigat Wimbledonul? Încă nu… Să fie sănătos! Eu am o relație cu Halep care nu este cea mai normală, nu este aceeași pe care am avut-o cu toată lumea. Viața mea de tenis are 65 de ani, domnule Cristian Tudor Popescu. Dați-mi puțină credibilitate”, declara atunci Țiriac.

Urmărește-ne pe Google News