În postarea intitulată „Ce se ascunde sub halatul alb”, Cristian Tudor Popescu a criticat faptul că medicii „vor să fie judecați tot de doctori”, în condițiile în care este vorba despre morți „în condiții cât se poate de dubioase”.

„Ce mi se pare la fel de înspăimântător ca posibila vinovăție ucigașă cu premeditare a doctorițelor de la spitalul Sf. Pantelimon este poziția Colegiului Medicilor și a organizației medicilor ATI de a împiedica cercetarea zișilor medici de către procurori. Când e vorba de morți în condiții cât se poate de dubioase, văd că doctorii vor să fie investigați și judecați tot de doctori, căci procurorii nu se pricep la medicină”, a transmis Cristian Tudor Popescu.

„În cursul investigațiilor, oamenii legii pot să apeleze, după caz, la organe de expertiză autorizate în domeniul în care are loc ancheta. La fel, și cei acuzați. Dar când e vorba de vieți omenești, cum să împiedici intervenția Poliției și Procuraturii? Nu-mi pot reprima gândul că o astfel de atitudine a breslei doctorilor presupune că au niște cadavre ascunse prin dulapuri…”, a continuat Cristian Tudor Popescu.

Doctorițele Mirela Păiuș și Maria Miron de la Secţia ATI a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din București au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, pentru omor calificat cu premeditare și tentativă de omor calificat.

Ele sunt acuzate că au provocat moartea unui pacient în vârstă de 54 ani, aflat în stare gravă, prin scăderea cu intenție a dozei de Noradrenalină.

Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă a contrazis Parchetul, spunând că „nu poate vorba de crimă premeditare” și prezintă explicaţii despre utilizarea noradrenalinei.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News