„Ipoteza este puțin probabilă, ca depresurizarea unui avion, dar nu poate fi exclusă. În acest caz, va trebui să luptăm alături de trupele NATO. Dar va trebui să luptăm, nu vom sta pe tușă. Nu a spus nimeni lucrul ăsta până acum”, a declarat CTP, vineri seară, 25 februarie, la Digi 24.
Și a continuat: „În clipa în care România este atacată, Joe Biden are o problemă. Pentru că în acel moment ar trebui să moară niște soldați americani aici, apărând o țară NATO, România”.
Gazetarul consideră că „în clipa în care încep să îi moară soldați pe aici, prin Europa de Est, pe la Țăndărei, luptă soldații americani și mor pentru niște unii care le-au furat motorina pe la Babadag”, atunci președintele SUA, Joe Biden, va avea o problemă.
Această garanție de securitate a NATO este puternică. Dacă aș crede în Dumnezeu, i-aș da slavă că suntem în NATO și în UE. Dar garanția NATO funcționează ca amenințarea nucleară. Este foarte eficientă câtă vreme nu este pusă în aplicare. Pentru că Biden, în momentul acela, ar avea o problemă internă.
CTP, despre varianta în care Rusia ar invada România:
Cristian Tudor Popescu a ironizat apoi declarațiile oficiale conform cărora „România este sub umbrela de securitate” a NATO, dacă România ar fi atacată de Rusia.
„Păi, umbrela te apără de gloanțe? Nu au găsit alt obiect ca să comunice ideea asta? Te apără de ploaie! Umbrela este o bucată de pânză, cum să spui că ești apărat de umbrela NATO. Poate dacă este o umbrelă din filmele cu James Bond și sar gloanțele din ea. Nu poți să spui «scut NATO»? Ce e aia umbrelă? E de stand-up comedy”, a afirmat CTP.
„De NATO suntem cel mai bine apărați câtă vreme nu suntem atacați. Ceea ce nu înseamnă că dacă suntem atacați nu suntem apărați. Am spus că suntem cel mai bine apărați când nu suntem atacați”, a mai subliniat CTP.
A doua zi de atacuri ale Rusiei asupra Ucrainei
Afirmațiile lui Cristian Tudor Popescu vin în momentul în care atacurile Rusiei împotriva Ucrainei au intrat în a doua zi, cu incursiuni pe toate flancurile, cu explozii la Kiev şi cu o mobilizare generală decretată de preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.
Ucraina a anunțat vineri, 25 februarie, la amiază, că vrea pace şi este dispusă să poarte discuţii cu Rusia, iar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că Rusia este pregătită să trimită o delegaţie la Minsk, în Belarus, pentru discuţii.
Totodată, comunitatea internaţională a decis noi sancţiuni împotriva guvernului rus pentru a lovi economia, sistemul energetic şi afacerile țării conduse de Vladimir Putin.
.
Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia