Cuprins:
CTP a transmis că, dacă PNL ar fi făcut un sondaj înainte de această decizie, ar fi reieșit că Tătaru nu ar fi pierdut voturi pentru partid din cauză că ar fi acceptat diverse atenții de la pacienți.
„Dacă înainte de a-l da afară de peste tot, de teamă să nu cauzeze procentelor lui Ciucă coborându-le mai jos decât oricum sunt, PNL l-ar fi măsurat într-un sondaj pe Nelu Tătaru, ar fi constatat că l-au „ejaculat” degeaba. Căci dom’ doctor n-ar pierde niciun vot pentru ouăle, găinile sau sumușoarele de bani pe care bolnavii i le-au dat și pe care el le-a luat. Ba, poate dimpotrivă. Atât pacienții, cât și doctorul Tătaru au considerat operațiunile ante sau postoperatorii un lucru firesc, un supliment pentru sănătate, bineplăcut lui Dumnezeu, pe lângă banii dați bisericii”, a scris CTP pe Facebook sâmbătă, 12 octombrie.
O zi mai târziu, Cristian Tudor Popescu a scos în evidență un răspuns al unui cititor care sublinia ipocrizia PNL. În timp ce Nelu Tătaru a fost înlăturat rapid de la șefia PNL Vaslui, alți membri importanți ai partidului, primarul din Iași Mihai Chirica și șeful Consiliului Județean Iași Costel Alexe, implicați în dosare penale pentru mită și abuz în serviciu, continuă să ocupe funcții importante.
„Una dintre postările cele mai interesante mi s-a părut cea semnată Valentin Moisa, care observă că PNL l-a eliminat rapid pe Tătaru, în vreme ce la Iași liberalii Mihai Chirica și Costel Alexe, primarul, respectiv, președintele Consiliului Județean au câte 2 dosare penale pentru, între altele, mită și abuz în serviciu…”, a scris CTP duminică, 13 octombrie, fără să termine fraza.
Nelu Tătaru, urmărit penal de DNA. E acuzat a luat mită de 57 de ori
Direcția Națională Anticorupție a anunțat pe 10 octombrie că fostul ministru PNL al sănătății, Nelu Tătaru, deputat în Parlamentul României, este urmărit penal pentru luare de mită și are calitatea de suspect.
Imediat, la propunerea lui Nicolae Ciucă, Tătaru a fost demis de la conducerea PNL Vaslui şi nu va mai participa nici la alegerile parlamentare pe listele liberalilor, dar rămâne în partid.
Anchetatorii susțin că au probe că, în perioada 3 aprilie 2024-12 iulie 2024, medicul specialist Nelu Tătaru, angajat al Spitalului Municipal Dimitrie Castroian Huși, a primit mită constând în „sume de bani cuprinse în general între 100 și 500 de lei, precum și bunuri alimentare, de la 45 de persoane (pacienți/aparținători)”.
Mita i-a fost dată pentru intervenții chirurgicale, consultații și eliberarea de rețete, spun procurorii, dar Tătaru s-a declarat nevinovat și a precizat că nu a condiţionat niciodată actul medical.
Ridicarea imunității parlamentare a lui Tătaru, așteptată luni
În acest context, procurorii DNA au cerut ridicarea imunităţii parlamentare pentru a putea să facă percheziţii informatice şi domiciliare, iar ridicarea imunității deputatului Nelu Tătaru este așteptată să se întâmple luni, 14 octombrie.
Nelu Tătaru, 52 de ani, a fost ministru al sănătății în perioada pandemiei COVID, între martie 2020-decembrie 2020.
Mihai Chirica și Costel Alexe, liberali trimiși în judecată de doi ani
Primarul PNL al Iașiului, Mihai Chirica, și colegul său de partid, Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, au fiecare câte două trimiteri în judecată. În ciuda acestui lucru, ambii au fost votați la alegerile din 9 iunie și își continuă mandatele.
Mihai Chirica a fost trimis în judecată în aprilie, alături de alte 19 persoane, pentru o serie de acuzații, printre care abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență, evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani. Este vorba despre cazul din 2019, când inculpații au permis supraetajarea Halei Centrale, centru comercial din centrul Iașiului, în condițiile în care, cu trei ani mai devreme, tot primăria respinsese o astfel de solicitare.
Celălalt dosar activ al lui Mihai Chirica, „Flux”, este din același domeniu pe care edilul l-a denumit „blestem” în decembrie 2020: urbanismul.
Mihai Chirica a ieșit de sub lupa justiției în ianuarie 2023 într-o altă speță care l-a urmărit timp de un deceniu, este vorba despre Dosarul „Skoda”. El fusese trimis în judecată în 2021, dar a scăpat prin prescrierea faptelor.
La rândul său, șeful Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, este cunoscut cu probleme penale mai ales pentru dosarul „Tabla”. Actualul președinte al CJ Iași este acuzat de procurorii DNA de dare de mită și instigare la delapidare, fiind trimis în judecată în iunie 2022. Activitățile datează de pe vremea în care fostul ministru al mediului ar fi primit 22 de tone de tablă de la conducerea combinatului siderurgic „Liberty Galați”.
Tot în 2022, dar în luna iulie, Costel Alexe a fost trimis din nou în judecată, pentru abuz în serviciu, procurorii acuzându-l că a numit fără concurs un consilier de cabinet, detașat ulterior ca manager la Școala Populară de Artă din Iași.
În octombrie 2023, Nicolae Ciucă a explicat că Mihai Chirica şi Costel Alexe au susţinerea PNL pentru Primăria Iaşi, respectiv şefia Consiliului Judeţean, datorită procentelor din sondajele de opinie.
ctintiri • 14.10.2024, 19:20
in politica numai *** de profitori incompetenti ..................
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
luter • 14.10.2024, 11:50
indi-hotii zisi liberali ,au actionat rapid ,fara sa gandeasca ce surprize vor avea in decembrie la vot .trebuia sa lase justitia sa -si faca treaba si dupa aceia in functie de rezultatul anchetei ,luate masuri impotriva doctorului.
Nexus • 14.10.2024, 09:09
Cei de la Iasi mai un pic li se face statuie, cu fundatie de 20 de metri.....Legea NU se aplica in litera si spiritul ei , se aplica preferential in functie de interese, bani, influenta, atentii.......si altele.....Sunt vremuri complicale in pnl acum dupa plecarea lui Johannis, marele presedinte absent............