Vreti sa castigati bani in plus pe langa salariu sau pensie? Daca obtineti atestatul de administrator, puteti ocupa acest post la blocul in care locuiti sau chiar la mai multe blocuri. Mihai Mereuta, presedintele Ligii Habitat, ne-a explicat care este procedura de inscriere la cursuri si ce acte sunt necesare.

– Cei interesati de cursurile de administrator, indiferent ca sunt din Capitala sau din tara, trebuie sa se adreseze institutiilor abilitate, cum ar fi Liga Habitat. Actele de care aveti nevoie pentru inscriere sunt: copie dupa diploma de bacalaureat, copie dupa certificatul de nastere si copie dupa certificatul de casatorie (acolo unde este cazul). 

– Taxa de inscriere este de 200 de lei. 

– Aceste cursuri se fac in colaborare cu diferitele centre regionale ale Institutului National de Administratie din subordinea Ministerului Internelor si Reformelor Administrative si pot dura 12-14 zile.

– Intr-o serie se pot inscrie 30-40 de cursanti, iar la cursuri se predau notiuni de contabilitate, fiscalitate, legislatie si disciplina in constructii, comunicare, relatia cu administratia publica, management, notiuni tehnice si relatia cu furnizorii de servicii. 

– Cursurile sunt tinute de lectori, iar participantii au posibilitatea sa intre in contact cu specialisti din mai multe domenii precum Ministerul Constructiilor sau Ministerul Finantelor Publice.

-La sfarsit, cursantii vor sustine un examen scris si vor preda o lucrare cu un caz ipotetic (liste de intretinere etc.), in urma carora vor primi un certificat de absolvire, eliberat de Centrul Regional din cadrul Institutului National de Administratie.

-Dupa terminarea cursurilor viitorii administratori trebuie sa depuna la consiliul local al primariei de care apartin urmatoarele acte, in vederea obtinerii atestatului: cererea de atestare, CV-ul, copii legalizate dupa actele de stare civila, copii legalizate dupa actele de studii, certificatul de pregatire profesionala (obtinut in urma cursurilor), cazierul judiciar si recomandari din partea presedintelui Asociatiei de Proprietari.

Mai multe informatii despre atestate gasiti in Hotararea nr. 400 din mai 2003, modificata prin HG 1386 din decembrie 2003 (Legea 67, alin. 3).

Care este salariul

Salariul unui administrator nu poate fi mai mic decit salariul minim pe economie, adica 440 de lei brut, dar el poate fi negociat cu angajatorul, in cazul de fata cu Asociatia de Proprietari. Acesta depinde si de activitatea administratorului sau de programul stabilit.

 
 

Urmărește-ne pe Google News