Sezonul distractiilor este in plina desfasurare, iar locurile pe litoral, indiferent de tara, sunt pline aproape de refuz. Tinerii mai au o alternativa foarte putin exploatata de agentiile de turism din Romania: parcurile de distractii. Din acest punct de vedere, Europa are o oferta larga, pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele.

Disneyland – Paris, Franta

Regina parcurilor de distractii din Europa ramane Disneyland Paris Resorts. Se intinde pe o suprafata de 2.000 de hectare, se afla la 32 km de capitala Frantei, de unde se ajunge cu un autobuz care circula regulat. Disneyland e un adevarat regat magic, cu nu mai putin de cinci parcuri intr-unul singur, fiecare cu tema, specificul si arhitectura sa. Pe Main Street, USA, ii poti intalni pe vestitii cowboy si chiar te poti lua la intrecere cu ei, Discoveryland este tinutul viitorului, in Fantasyland poti intalni personajele din povesti, iar in Adventureland te poti transforma in pirat si naviga pe un vas adevarat. Disneyland are 13 hoteluri, restaurante si cafenele. Cel mai ieftin dintre ele este Hotel Cheyenne, de doua stele, cu preturi incepand de la 160 euro (include biletul de intrare in parc pentru doua zile). O excursie la Disneyland, organizata de agentiile de turism din Romania costa in jur de 1.000 de euro.

Andreea a fost acolo

La sfarsitul lunii iunie Andreea Antonescu a vizitat Disneyland: “La intrare platesti o taxa, dar dupa ce intri in parc ai voie sa te dai in toate nebuniile de cate ori vrei. Eu si iubitul meu am platit 190 de euro pentru doua zile  – ar veni cam 50 de euro de caciula pe zi. Suvenirurile sunt destul de scumpe… Jucariile mai mari, de exemplu cele din plus, sunt intre 80 si 100 de euro. Mancarea e si ea scumpa, iar un suc costa 3 euro”.

Panorama Park – Sauerland, Germania

Cu 30 de euro, cat costa intrarea la Panorama, poti trai senzatii unice. Poti face bob pe apa, te poti da intr-un skateboard extrem de rapid, care ruleaza pe o pista speciala, poti merge cu un telescaun, de unde poti privi parcul in ansamblu, sau poti incerca sa gasesti iesirea dintr-un labirint gigantic, intins pe o suprafata de peste 1.500 metri patrati. La Panorama Park se poate ajunge cu automobilul, pe autostrada A45, care duce la Dortmund. Puteti innopta la Hotel Ramada din localitate, pentru 80 de euro pe noapte.

Prater Park -Viena, Austria

Cel mai vechi loc de distractii din Austria (s-a deschis in 1766) este situat chiar in Viena. Functioneaza din martie pana in octombrie si se viziteaza gratuit. Atractiile sunt cele obisnuite, de la roller-coastere si pana la bungee-jumping sau mini-golf, iar tarifele sunt destul de mici, pentru fiecare  – in jur de 3 euro. Cel mai apropiat loc de cazare este Hotel Austria Trend Messe, de trei stele. O camera dubla costa aproximativ 50 de euro pe noapte.

Tivoliland Park – Aalborg, Danemarca

Aalborg se afla la 100 km de Aarhus, dar accesul in parc se poate face si cu feribotul, din Norvegia sau Suedia. Tivoliland e celebru pentru petrecerile cu clovni si pentru Boomerang – cel mai mare roller-coaster din Scandinavia. Biletul de intrare costa 7 euro, iar un abonament pe tot sezonul (aprilie – octombrie), 40 de euro. Cazarea se poate face la Aalborg Hotel, aflat in apropierea parcului, iar  o camera dubla costa 100 de euro.

Vidam Park -Budapesta, Ungaria

La doar o aruncatura de bat de Romania, in centrul Budapestei se afla un parc de distractii vechi de 150 de ani. Vidam Park are cel mai lung roller-coaster pe structura de lemn din Europa, vechi de peste 70 de ani, dar si “The Super-Boat”, o structura moderna pentru barci care plonjeaza in apa de la o inaltime de peste 20 de metri. Cel mai apropiat hotel e “Delibab”, unde o camera costa 70  de euro.

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News